Mindenmás

Brutál hőség van ma is: megdőlt a mai napra vonatkozó országos melegrekord, Szeged és Hódmezővásárhely is szerepel a Top 10-ben

Az előzetes adatok alapján megdőlt a mai napra vonatkozó országos melegrekord, tudatta kedden közösségi oldalán a HungaroMet Nonprofit Zrt.

BAJÁN VOLT MA A LEGMELEGEBB

Nem hiába olvad le rólunk a napszemüveg, brutál meleg van ma is Szegeden és környékén, még most hat óra környékén is 36 fokot mutatnak a belvárosban a hőmérők. A HungaroMet Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az előzetes adatok alapján megdőlt a mai napra vonatkozó országos melegrekord. Eszerint 38,1 fokkal Baja végzett a dobogó élén, hatodik helyre került Hódmezővásárhely Szikáncs, de 36,7 fokkal Szeged külterülete is kiérdemelte a helyét a top 10-es listában.

EZ MÉG CSAK A KEZDET: PÉNTEKEN PIROS FIGYELMEZTETÉS LÉP ÉLETBE

Perzselő hőség jön a hét második felében. Péntekre szinte az egész ország területén piros figyelmeztetés lép életbe. Mint kiderült, egyes helyeken, délen, délkeleten akár a 40 fok is lehet.

HARMADFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁST RENDELTEK EL

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe vasárnaptól péntek éjfélig – tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: HungaroMet Nonprofit Zrt. FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb