Közélet

Magyar Péter Kijevbe utazik a gyerekkórházat ért találat után, sőt még egy nagyobb összegű adományt is felajánlott számukra

„Holnap hajnalban a TISZA Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként. A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre” – posztolta a Facebook-oldalán Magyar Péter, a párt alelnöke.

1 MILLIÓ FORINTOT AJÁNL FEL

Mint írta, a Medspot Alapítvány segítségével egészségügyi és orvosi eszközt juttat el kórházaknak, és hozzátette, hogy magánszemélyként 1 millió forintot ajánl fel az alapítványnak. A Tisza Párt hivatalos közleményt is kiadott az utazásról, azt írták, hogy Magyar Péter a párt képviseletében utazik Ukrajnába szerda hajnalban, írta a Telex.

HÉTFŐN ÉRTE TALÁLAT A GYERMEKKLINIKÁT

Mint a lap felidézte, hétfőn napközben érte orosz találat a kijevi Okhmatdyt gyermekklinikát, amiről Volodomir Zelenszkij ukrán elnök azt írta, hogy nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa egyik legfontosabb gyermekkórháza. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Reutersnek azt mondta, hogy a hétfői volt az eddigi legsúlyosabb napközbeni támadás az ukrán főváros ellen a háború kezdete óta.

Forrás: Magyar Péter FB/telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb