Mindenmás

Napi pakk: ma már a 39 fokot fogjuk karistolni Szegeden, több útfelújítás is zajlik a városban és teljes leállás lesz az egyik fűtőműben

Tikkasztó meleggel folytatjuk a hetet, ma sem kell attól tartanunk, hogy megfagyunk Szegeden. 39 fokot és sok napsütést jósolnak a városunkba. Zajlanak a munkálatok több helyen is, dolgoznak a Rókusi körúton, a Tavasz utcában, a Boldogasszony sugárúton és az M5-ös röszkei pihenőhelyénél is. Főzz le egy jó meleg kávét, meghoztuk mellé a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS CSUJA IMRE

Nagyon boldog névnapot nektek: Nóra, Lili, Bence, Bende, Benedek, Eleonóra, Helga, Lilla, Olga, Olivér, Ráhel és Ulrik! Érdekességek:

  • ma van Szent Benedek, Európa védőszentjének napja! Nursiai Benedek a bencés rend alapítója és regulájának kidolgozója. 1964-ben VI. Pál pápa a nyugati szerzetesség alapítójaként és az európai szellemiség alakítójaként Európa védőszentjévé nyilvánította.
  • 90 éve született Giorgio Armani divattervező,
  • 65 éve Richie Sambora a Bon Jovi együttes tagja,
  • 64 éve pedig Csuja Imre színész (Üvegtigris – Csoki).

MARAD A TIKKASZTÓ MELEG

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben elszórtan kialakulhatnak frissítő záporok, zivatarok, azonban Szegeden nem sok esély van erre az előrejelzések szerint. Helyenként megélénkül az északias szél. Fokozódik a forróság, délután már 39 fokot mutatnak a hőmérők városunkban.

HÁZI ZÖLDSÉGES BRASSÓI – A KEDVENCED ÚJRAÉRTELMEZVE!

Csütörtöki ajánlatunk ebédre: A NapfényMűteremben egy igazi klasszikust újítottak meg! A házi zöldséges brassói kerül az asztalra Szeged szívében. Ebben az ételben a csirkemell találkozik a friss zöldségekkel, mint a fejes és lila káposzta, valamint a répa. Mindehhez ropogós steak burgonya és illatos fokhagymás ciabatta társul. Ez a fogás nem csak egészséges, de rendkívül ízletes is, és biztosan feldobja a napodat. A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500.

MUNKÁLATOK INDULTAK AZ M5-ÖSÖN

2024. július 10-től várhatóan 2024. augusztus 1-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 173-as kilométerszelvényben található Röszkei pihenőhelyen. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán és vigyázzanak a terelésben dolgozókra! 

MUNKÁLATOK A TAVASZ UTCÁBAN

Folytatják a Tavasz utca felújítását Szegeden. Binszki József, alpolgármester a Rádió 88-nak nyilatkozva emlékeztetett, hogy az utca felújításának első ütemét februárban kezdték meg, a Kossuth Lajos sugárút és a Zákány utca közötti szakaszon. Most a Zákány és a Körtöltés utca közötti szakasz újul meg, mintegy 285 méteren.

A BOLDOGASSZONY SUGÁRÚTON IS DOLGOZNAK

A Szegedi Vízmű Zrt. 2024.07.10-től, várhatóan egy hétig halaszthatatlan vízvezeték-javítási munkálatokat végez a Boldogasszony sugárúton, az Oldal utca és a Bokor utca között – közölte szerkesztőségünkkel a vállalat. A munkálatok során ezen a szakaszon forgalomelterelésre kell számítani.

TELJES LEÁLLÁS AZ EGYIK FŰTŐMŰNÉL

“A mai napon, 2024.07.10-én 8 és 20 óra között, valamint 2024.07.11-én csütörtökön 8 és 20 óra között erősáramú reteszköri átalakítások miatt teljes leállás fog történni az Észak/B fűtőműben” – közölte a Szegedi Távfűtő Kft. a közösségi oldalán.

SVEJK SZEGEDEN

Bizonyára sokaknak ismerősen cseng Švejk neve, Jaroslav Hasek cseh író legendás figurája, akinek kalandjait már csaknem hatvan nyelvre fordították le. A Térszínház Kaj Ádám rendezésében, Bucz Magor számos rangos hazai és nemzetközi zenei díj birtokosának lenyűgöző dalaival eleveníti meg a derék katona történetét egy egyedülálló “dark operettben”, avagy zenés monarchiasiratóban. A 2023 őszi bemutató óta óriási sikert arató Švejk most Szegedre is megérkezik, július 11-én a szabad ég alatt, a természet lágy ölében élvezhetik a nézők a darabot – osztotta meg a Szeged365-tel a szuper hírt a Tisza Teátrum.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb