Mindenmás

Napi pakk: esőmentes, tikkasztó meleg nap elé nézünk Szegeden, ma zenés felvonulással startol a Martin György Néptáncfesztivál

A péntek sem fog meglepni bennünket, ami az időjárást illeti, marad a tikkasztó meleg Szegeden és esőre sem számíthatunk. Ha az időjárás próbára is tesz bennünket, a mai programok hozhatnak egy kis felüdülést a kánikulába. Ma zenés felvonulással startol a Martin György Néptáncfesztivál, és Matiné vetítésekkel várja a gyerekeket a Kárpátia Filmszínház. Mutatjuk, mit hoz a péntek, itt a Napi pakk!  

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Izabella, Dalma, János, Ernő, Eleonóra, Gerzson és Félix nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 170 éve született George Eastman, a Kodak atyja, aki lehetővé tette a fényképezést az átlagemberek számára.
  • 62 éve lépett először színpadra a Rolling Stones.
  • 52 éve született Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó.
  • 42 éve az E.T. című film megdöntötte a jegyeladási rekordot, 31 nap alatt 100 millió belépőt vettek meg a nézők.

TOVÁBB TOMBOL A KÁNIKULA SZEGEDEN

Pénteken is forrón süt majd le ránk a nap, a nagy melegben azonban megnövekedhetnek a gomolyfelhők. Frissítő záporok, zivatarok főként az ország északi felén fordulhatnak elő, így szinte semmi esély, hogy némi csapadékot lássunk Szegeden. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lehet. Hajnalban 18-25, napközben 33-40 fokra számíthatunk.

HIDEG ERDEI GYÜMÖLCSLEVES – HŰSÍTŐ FINOMSÁG A KÁNIKULÁBAN!

A forró nyári napokra nincs is jobb választás, mint a pénteki hideg erdei gyümölcslevesünk. Ez a frissítő finomság tele van erdei gyümölcsökkel, amelyek hűsítően hatnak a kánikulában. Az ízek harmóniája és a leves krémes állaga garantáltan elvarázsol. Ha szereted a gyümölcsök zamatos ízét, akkor ezt a levest mindenképpen meg kell kóstolnod. Tökéletes kezdete egy könnyed, nyári ebédnek! A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500

ZENÉS FELVONULÁSSAL STARTOL MA A MARTIN GYÖRGY NÉPTÁNCFESZTIVÁL

Pénteken délután a résztvevő együttesek zenés felvonulásával elkezdődik a Martin György Néptáncfesztivál Szegeden – tudatta a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány.

MA A MACSKAFOGÓT VETÍTIK A KÁRPÁTIA FILMSZÍNHÁZBAN

Kárpátia Filmszínház idén nyáron is különleges MATINÉ vetítésekkel várja a gyerekeket és szüleiket! A klimatizált termekben a kicsik kedvenc meséit nézhetik, miközben a szülők is pihenhetnek a hűs környezetben. Mutatjuk hol és milyen vetítésekre tudsz helyez foglalni, vagy akár megvenni a jegyed. Szarka Valter a Kárpátia Filmszínház kulturális munkatársa a moziban fogadott bennünket.

MUNKÁLATOK INDULTAK AZ M5-ÖSÖN

2024. július 10-től várhatóan 2024. augusztus 1-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 173-as kilométerszelvényben található Röszkei pihenőhelyen. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán és vigyázzanak a terelésben dolgozókra! 

MUNKÁLATOK A TAVASZ UTCÁBAN

Folytatják a Tavasz utca felújítását Szegeden. Binszki József, alpolgármester a Rádió 88-nak nyilatkozva emlékeztetett, hogy az utca felújításának első ütemét februárban kezdték meg, a Kossuth Lajos sugárút és a Zákány utca közötti szakaszon. Most a Zákány és a Körtöltés utca közötti szakasz újul meg, mintegy 285 méteren.

A BOLDOGASSZONY SUGÁRÚTON IS DOLGOZNAK

A Szegedi Vízmű Zrt. 2024.07.10-től, várhatóan egy hétig halaszthatatlan vízvezeték-javítási munkálatokat végez a Boldogasszony sugárúton, az Oldal utca és a Bokor utca között – közölte szerkesztőségünkkel a vállalat. A munkálatok során ezen a szakaszon forgalomelterelésre kell számítani.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb