Szegedi ArcokVideo365

Cobra Kai, Szegeden: viperával verte össze a motorost a bepöccent sofőr, közben visszatért a Kárász utcai kung-fu sztár (18+)

A mai napon megérkezett a Cobra Kai című széria hatodik évada a Netflixre, a 80-as évek Karate Kölyök filmjeinek ikonikus színészei, a 62 éves Ralph Macchio és az 58-at taposó William Zabka pedig még egyszer, utoljára GI-t húznak az akciót, drámát és komédiát zseniálisan ötvöző sorozatban. Ha már a Cobrai Kai és a Mijagi Dojo versengésénél tartunk, eszünkbe jutottak azok az harcművész-ikonok, akiket Szegednek köszönhet a világ. Érkezzen egy 3-as toplista a legolvasottabb Szeged365-ös harcművészeti cikkekből, a fókuszban olyan legendákkal,

  • mint Sifu L@styán,
  • a Szegedi Borfesztivál Royce Gracie-je,
  • és az Izabella híd tövében Conor McGregor-kodó teherfuvarozó.

Strike first. Strike hard. No mercy.

Válogatásunkat csakis 18 éven felüli Szeged365 olvasóinknak ajánljuk. Na jó, igazából nekik se.

ÖSSZEKEVERTE EGY MÁSIK MOTOROSSAL, MAJD VIPERÁVAL VERTE MEG AZ ÁRTATLAN KÖZLEKEDŐT (AKI BUKÓSISAKKAL ÉS ÖKÖLLEL KONTRÁZOTT)

Viperával vert össze egy motorost egy furgont vezető férfi az Izabella híd és a Rókusi körforgalom között félúton – írtuk meg napra pontosan két éve. Az egyik szemfüles Szeged365 olvasó által beküldött videón az látszik,

  • hogy egy szürke furgon az Izabella híd felől a Rókusi körforgalom felé araszol a forgalmi dugóban, majd hirtelen jobbra, a Vásárhelyi Pál utca felé tartó kanyarodósáv felé kezd sorolni, miközben mögötte egy csapat motoros is várakozik,
  • az egyik motoros szintén megpróbál jobbra menni, viszont (úgy tűnik) nem látja meg a tőle jobbra lévő autót,
  • ezen begurul és jó szegedi szokás szerint belerúg egyet,
  • a sofőr ezt követően megáll, kipattan az autóból,
  • majd egy viperával (!) elkezdi ütni-verni az egyik motorost, viszont nem is azt, aki rárúgott a furgonra, hanem az utána közlekedőt.

A felvételt végignézve kilenc ütést számoltunk meg, ezek egy része a motoros sisakján landolt, más részüket alkarral védte le a srác, egy-két csapás pedig csak a levegőben “csattan” el. Az ütlegelés után az elkövető visszaült az autójába, erre a megvert motoros és az egyik társa bukósiskkal kezdte ostromolni a jármű oldalát. Bár a videón nem látszik rendesen, de a felvett pózból úgy tűnik, mintha a lehúzott ablakon keresztül be is vitt volna pár ütést a viperás McGregor-nak, aki kövér gázt adva távozott a helyszínről.

A cikket 214.000-en olvastátok el, a videót pedig több, mint 100.000-en néztétek meg:

BRAZIL JITSU, MOSOLYGÓS SZELFIVEL, A SZEGEDI BORFESZTIVÁLON

“Mindig is szerettünk volna egy normális, közös szelfit a Sógorral, valahogy nem akar összejönni…” – írta Dani nevű olvasónk a Szeged365 Társalgó csoportban a XXVI. Szegedi Borfesztivál ideje alatt, a szöveg mellé pedig egy egészen szürreális fotót posztolt be.

A képen az látható, ahogy két szegedi fiatalember vidáman szelfizik a Széchenyi téren, miközben a hátterükben két biztonsági őr plusz egy kedves (?) vendég a földön fekve, valamiféle brazil jiu jitsu küzdelmet folytat egymással.

A jelenet, aminek láttán még a legendás Royce Gracie is elismerően csettintett volna:

AND THE FINAL BOSS IS…

Az igazi final boss-t a cikkünk végére hagytuk. A legendássá vált videó – amely a Szeged365 megjelenését követően felrobbantotta az internetet – 27.700 like-ot kapott, a benne látható, Kárász utcán katázó gyilkos kung-fu mester pedig egyszerre hozta Jackie Chan, Wesley Snipes és a Kick-boxer című film Tong Po-ját alakító Michel Qissi legszebb mozdulatait.

Mi még mindig sírunk rajta, ha látjuk:

Az utóbbi hetekben gyakran írnak ránk a Szeged365 Family tagjai annak kapcsán, hogy a már-már szegedikumnak számító férfi ismét gyakran látható a Kárász utcán, azonban az ikonikus, felhasználók százezreit megmosolyogtató formagyakorlatot egyelőre (még) nem ismételte meg.

KÉRÜNK SZÉPEN, NE CSINÁLD UTÁNUK!

Válogatásunkban természetesen csakis olyan eseteket mutattunk be, amelyek nem vezettek súlyos sérülésekhez. Velük ellentétben, az utóbbi időben sajnos több olyan konfliktus is kirobbant Szegeden, amelyeknek sokkal rosszabb vége lett – például a Huszár Mátyás rakparton és a Mars téren üzemelő diszkók közelében, illetve bejáratánál is történt az utóbbi időben egy-egy egészen sokkoló eset – ezért mindenkit arra kérünk, hogy találjon más megoldást a nézeteltérései rendezésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb