KikapcsVideo365

A sport közösséget teremt és felszabadít: a jó ügyért buzdít minden szegedit mozgásra a Continental, exkluzív interjú a szeptemberben startoló futófesztiválról a vállalat vezetőivel

Alig egy hónap és az IFBB Pro fitnesz-testépítő Kiss Virággal, valamint a legendás Hamvai P.G.-vel érkezik a 2024-es, jótékonysági Continental Futófesztivál. A Dugonics térről startoló rendezvény fontos szerepet tölt be a Continental vállalat életében, akik a közösség részeként, a szegediekkel, a szegediekért, hívják fel a figyelmet a sport, az egészséges életmód és a fenntarthatóság fontosságára. Ezért a Continental Futófesztivál több, mint egy futóverseny: egy esemény, ami összehozza városunk apraját-nagyját, ahol felszabadultan átadhatjuk magunkat a mozgás örömének, s a legjobb, mindeközben két olyan szegedi szervezetet is támogathatunk, akik nap, mint nap azokért küzdenek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A Continental missziójáról, ami évről évre életre hívja a rendezvényt, Kalmár Ákos HR vezetővel és Horváth Sándor gyárigazgatóval beszélgettünk.

EGÉSZSÉG, SPORTOS ÉLET ÉS EGY NEMES CÉL

Szeptember első napján futócipőt húz a Napfény városának apraja-nagyja, ugyanis érkezik a Continental Futófesztivál, három távval, Szeged legszebb pontjait érintve. Mint Kalmár Ákos elmondta, az eseményt nemes cél hívta életre. Nem csupán a közösség összekovácsoló ereje miatt fontos, de ráirányítja a figyelmet a fenntarthatóságra is, mely az egyén számára az egészséges életmód kialakításánál kezdődik. „Ezzel a futófesztivállal az a célunk, hogy felhívjuk a szegediek figyelmét, hogy éljenek egészségesen, sportoljanak sokat. Nem utolsó sorban pedig az esemény bevételét jótékony célra ajánljuk fel, hogy azoknak segítsünk itt helyben, akiknek a legnagyobb szükségük van rá“ – mondta el Kalmár Ákos. A futás során összegyűlt összeget ugyanis száz százalékban jótékony célra fordítják,

A CONTINENTAL A MINDENNAPOKBAN IS NAGY HANGSÚLYT FORDÍT AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSRE

A fenntartható fejlődés és egészségmegőrzés tulajdonképpen jövőnk záloga, így ezzel a kérdéssel nem elegendő évente csak egyszer foglalkozni. Ezért a Continental mindennapjaiban is fontos szerepet töltenek be ezek a törekvések. Kalmár Ákos elárulta, a vállalat egészségprogramjának keretében dolgozóik számára minden hónapban egészséges termékeket, (például vitaminok, tea, italok) biztosítanak, de nagy hangsúlyt fektetnek a rendszeres sportolásra is, amit a Continental-on belül egy sport szakosztály támogat. De a cég nem csak dolgozóira gondol, a Continental Futófesztivállal minden szegedinek szeretnék megadni a lehetőséget, hogy megtapasztalhassák, a sport mennyi mindent tud hozzáadni az ember életéhez, jó közérzetéhez.

Mint Horváth Sándor elárulta, a tavalyi esemény jól mutatta, hogy a szegediek igazán odateszik magukat, ha sportolásról van szó, különösen, ha az jó ügyet szolgál. Több mint ezren vettek részt ugyanis 2023-ban a Covid utáni hároméves szünet után visszatérő futóversenyen, mely során egymillió forint gyűlt össze az akkori kezdeményezetteknek. „Az idei évben bízunk benne, hogy még jobban sikerül a rendezvény, még többen jönnek majd el szeptemberben, s így még nagyobb támogatást tudunk adni a két szervezetnek. Minél többen megmozdulnak, annál sportosabb lesz Szeged. Itt mindenki csak nyerhet“ – zárta gondolatait Horváth Sándor.

AKIK A GYERMEKEK MEGMENTÉSÉRE TETTÉK FEL AZ ÉLETÜKET

A két kedvezményezett, gyermekekért dolgozó alapítvánnyal interjút is készítettünk, ezt az alábbi Szeged365 cikkekben tudod elolvasni:

A LEGKISEBBEK SEM MARADNAK KI, JELKÉPES ÖSSZEGÉRT FUTHATNAK

Mint kiderült, a Continental Futófesztivál a legkisebbeket is várja, a 14 éven aluli gyermekek számára a (jótékonysági) futójegy jelképes összegért, mindössze 500 Ft-ért vásárolható meg. A pontos útvonalak is ismertek, erről az alábbi Szeged365 cikkben számoltunk be:

A jegyértékesítés már elindult, a teljes mértékben jótékonysági futójegyet IDE KATTINTVA tudod megváltani, a szeptemberi futófesztiválról pedig minden további információt IDE KATTINTVA, a hivatalos eseményben találsz.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb