Kikapcs

Töltsd vérszomjas T-Rex és Raptor társaságában az ünnepi hosszú hétvégét, kisvonattal menekülve – imádnivaló meglepetésekkel készül az Ásotthalmi Dínópark!

Közeleg az ünnepi hosszú hétvége, a Szegedtől mindössze fél órányira található ásotthalmi Dínópark pedig szombattól egészen keddig nyitva lesz, sőt, izgalmas programokkal készülnek a Csongrád-Csanád vármegyei családoknak. A Gárgyán-fenyőerdő melletti, mintegy 6000 négyzetméteres területen az életnagyságú, mozgó és még hangot is kiadó dínók mellett arcfestéssel, ugrálóvárral és lovaskocsikázással is várják a legkisebbeket és családjukat.

Nemrég számoltunk be arról, hogy egy fantasztikus kisvasúttal bővült a már két éve töretlenül működő Dínópark Ásotthalom repertoárja, melynek köszönhetően a gyerkőcök egy kis vonaton utazhatják be a Jura-kori pihenőparkot. Többek között ezt is ki lehet majd próbálni az ünnepi hosszú hétvégén, de több izgalmas programmal is készülnek majd szombattól, arcfestéssel, csillámtetoválással és ugrálóvárral várják a legkisebbeket, idillikus környezetben. Mindezek mellett hétfőn és kedden délután, 14:00 és 16:00 között erdei lovaskocsikázásra is lehetőség, a rögtön mellettük elhelyezkedő, festői Gárgyán-fenyőerdő lombjai között. Érdemes lesz a fürdőruhát is bepakolni, ugyanis a Dínóparkba belépő vendégek kedvezményes jegyet válthatnak a közelben fekvő ásotthalmi strandra is.

JÁTSZÓHÁZ, ÁSVÁNY KIÁLLÍTÁS ÉS ARANYMOSÓ BÁZIS IS LESZ SZOMBATTÓL A DÍNÓPARKBAN

Az ásotthalmi Dínópark mind a négy napon, szombattól egészen keddig a megszokott nyitvatartással dübörög, a fentebb felsorolt programok mellett lesz még náluk:

  • Brankó büfé
  • Meseerdő játszóház
  • Kisvasút
  • Állatsimogató
  • Aranymosó bázis
  • Paleontológiai állomás
  • Ásvány kiállítás

na meg persze a zseniális, életnagyságú dinoszauruszaikat is meg lehet tekinteni. A Dínóparknál a parkolás ingyenes, továbbá a hely teljes mértékben kutyabarát, így természetesen a család négylábú kedvence is betopoghat hozzájuk. A vadonatúj kisvasútjukra mi is felpattantunk korábban, majd rengeteg mosolygós gyermekarc között pöfögtünk vele végig a parkon, az erről készült videónkat az alábbi cikkben nézheted meg:

Amennyiben ellátogatnál Csongrád-Csanád Vármegye és a régió egyetlen dínóparkjába, ezeket kell tudnod: szombattól egészen keddig, a teljes ünnepi hosszú hétvégén várják a látogatókat (10:00-18:00), a Gárgyán-erdő mellett. Ásotthalomra beérve óriási táblák navigálják az autósokat a megfelelő irányba, ha busszal érkeznél, akkor pedig az erdei pihenő elnevezésű megállónál kell leszállni és egy óriás dínós táblát követve 200 m múlva már ott is vagy a park kapujában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb