Fedezékbe: elszabadultak az újévi malacok a REÖK Cukrászdában
…és tényleg: telis-tele szaladt a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda pultja újévi malacokkal, a ruby csokoládéval készített, limitált szériás desszertek pedig a mi ízlelőbimbóinkat is meghódították.
A szilveszteri REÖK-kínálat – melyet természetesen a Magyar Ede téren működő cukrászda testvérénél, az ÁRKÁD Szegedben lévő Delimoban is megtalálsz – természetesen több tagú, azonban mi a totál extravagáns malacos témára vetettük rá magunkat.
- Adott a nemzetközi vendéglátós szakma Oscar-díjának számító, New Yorkban átadott Gold Key Awards of Excellence díjas, világhírű Varró Zoltán által tervezett beltér,
- a Magyar Ede által szecessziós stílusban megépített palota,
- és persze a jól megszokott REÖK-ízek, amelyek közül rendre kilógnak a limitált szériás termékek, így a ruby-csokival nyakon öntött malac is.
Az utóbbi egy olyan telitalálat, amely már debütálásakor, két éve is óriási sikert aratott a Szeged365 szerkesztőségében. A vaníliás – csokoládés mousse krémesen lágy, az alapjául szolgáló piskóta meglepően roppanós,
az élményt pedig tovább fokozták a bele sütött, apró gabona golyók, ezekért külön piros pont jár a cukrászoknak. Különleges ízvilágot ad a ruby csokoládé és tej felhasználásával készült bevonat, ami a malac színét adja. Az állatkánk füléül szolgáló, szintén ruby elemek hozták a jól megszokott, természetesen gyümölcsös ízt, így együtt, az egész malac dolog nálunk 10/10, minden reklám nélkül (is).
A limitált szériás, január elejéig pultban lévő kínálatban a Malacsütin kívül újragondolt klasszikusokat, ischlert és egy tavaly debütált, klasszikus, de mégis modern REÖK Kókuszgolyót is találtunk.