Gasztro
Gasztro365: beszöktünk a szegedi séf privát konyhájába
Három hete indult a Gasztro365, avagy a Szeged365.hu kulináris videoblogja, melynek küldetése, hogy Gordon Ramsay-t faragjon belőled a karantén végére. Na jó, ha Ramsay-t nem is, egy Fördős Zét minimum. Sütöttünk már a Pizzamonsterben, jártunk a Monster Downtownban, most azonban fogtuk magunkat és betörtünk Mizsik Attila szegedi gasztro-alkoholista privát konyhájába!
NARANCSOS CSIRKE, SÜLT RIZZSEL
Ismerős a szitu? Zárva az összes, szegedi kínai étterem, házhozszállítás sincs nagyon tőlük, Te pedig megőrülsz egy falat ázsiai fogásért. Nyugi, segítünk!
Gasztro365 menni Ázsia!
Narancsos csirke sült rizzsel
- csirkemell ( csirkecomb filé is jó )
- szójaszósz
- szezámolaj ( étolaj is jó )
- gyömbér
- chili
- fokhagyma
- barna cukor
- narancslé
- 10%-os fehér ecet
- tojás
- liszt
- keményítő
Sült rizs
- párolt jázmin rizs
- lilakáposzta
- répa
- zöldhagyma vagy póréhagyma
- zöld és piros kaliforniai paprika
- szója szósz