Mindenmás

Napi pakk: ragyogó napsütés vár ma ránk Szegeden, folytatódik a Continental – sztrájk

Szép, napsütéses idő köszöntött ma ránk Szegeden, napközben akár 12 fok is lehet. A ragyogó időt csak a Continental dolgozóinak ismét életbe lépő, ezennel határozatlan idejű sztrájkja árnyékolja be. 204 éve ezen a napon született Arany János, költő, és 88 éve mutatták be a világon először a King Kong című filmet. Igyál egy jó kávét, és hangolódj a mai napra a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Lujza, Károly, Henrietta, Henrik, Absa, Absolon, Axel, és Lél nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 58. születésnapját ünnepli a mai napon Jon Bon Jovi zenész, dalszövegíró.
  • 40. születésnapját ünnepli az ausztrál színésznő, forgatókönyvíró Rebel Wilson, akit a Csaló csajok című amerikai vígjátékból ismerhet a közönség.
  • 52. születésnapját ünnepli Daniel Craig, színész, aki 2005 óta négy alkalommal bújhatott kedvenc brit titkosügynökünk, James Bond bőrébe.
  • Ezen a napon született 1817. március 2 -án Arany János, a magyar irodalom egyik legismertebb és egyben legjelentősebb alakja, a Toldi című mű szerzője.
  • 1933. 03.02-án ezen a napon mutatták be a világon először New Yorkban a King Kong című mozifilmet, Fay Wray főszereplésével.

RAGYOGÓ NAPSÜTÉS VÁR MA RÁNK SZEGEDEN

Derült, napos időre számíthatunk ma is Szegeden. Reggel még több helyen pára, foltokban köd képződhet, ami viszont a délelőtti órákban fel fog oszlani, napközben pedig akár 12 fok is lehet.

FOLYTATÓDIK A MAKÓI TÜNTETÉS, MOST HATÁROZATLAN IDŐRE SZÜNTETIK BE A MUNKÁT

Ma 14 órától újra sztrájkolnak a makói gyárban, ezúttal határozatlan időre áll le a munka. Hajdú Roland, az MGSZ titkára korábban elmondta, hogy 24 pontos követeléseik gerincét azok az elemek teszik ki, amelyek a tavaly nyáron felmondott kollektív szerződésben benne voltak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb