Mindenmás

Kivonult Szegedről, majd az egész országból négy fast fashion üzletlánc

A turizmus és vendéglátás után a divatáru-ágazat a harmadik helyen áll a járvány „áldozati listáján” – írja az Euler Hermes közleményében. Ennek következménye, hogy négy üzletlánc megszűnése már egészen biztos, de nyugi, Szegedről ők már a járvány előtt kivonultak.

Kivonult az országból a Cosmos City, csődhullámtól tartanak a ruházati kereskedők

Négy ruházati üzletlánc is bezár Magyarországon, ezek pedig a Vagabond, a Promod és a Camaieu, illetve a Cosmos City is végleg bezárja boltjai, hiszen tragikusan alakult a karácsonyi időszak forgalma a bevásárlóközpontokban lévő üzletekben, és a negatív trend az új évben is folytatódik. A visszaesés elsősorban a divatáru-kereskedőket sújtja, de más ágazatok is megszenvedik a helyzetet. Az egyik szakmai szövetség szerint egyre több a boltbezárás és a szektor egy csődhullám küszöbén állhat. Erről bővebben itt írtunk:

ÉLELMISZERRE ÉS ELEKTRONIKAI CIKKEKRE TÖBBET KÖLTÖTTÜNK

Az Euler Hermes közleményében továbbá megjegyzi, hogy élelmiszerből és elektronikai eszközökből többet vettek Magyarországon, mint korábban, és írnak arról is, hogy várhatóan nő majd az egészséges étkezés iránti fokozott igény, ez pedig az úgynevezett „clean label” termékek iránti kereslet növekedésében látható. Ezzel ellentétesen viszont csökken a prémium élelmiszerek fogyasztása a gazdasági nehézségek miatt. Emiatt lehet, hogy bizonyos alapvető élelmiszerek ára jelentős mértékben nőtt az elmúlt időszakban, ami további változásokat okoz a fogyasztásban azok körében, akiknél jelentős jövedelemkiesés tapasztalható.

ZÁRLAT UTÁN NÖVEKEDÉS JÖHET

A barkácsáruk, lakberendezési termékek és fitnesztermékek piaca is pozitív évet tudhat maga mögött. Megjegyzik ugyanakkor, hogy mivel tavaly nőttek a lakossági megtakarítások, ez jó alapja lehet a 2021-es kiskereskedelmi növekedésnek, ugyanis azok az üzletek, amelyek fenn tudtak maradni a járvány okozta nehézségek ellenére, nagy növekedésnek nézhetnek elébe, mármint ha véget érnek a korlátozások.

Forrás. index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb