Sport

A szegedi teniszezők is egyetértenek Federer ötletével

A svájci világsztár a Twitteren vetett fel egy olyan lehetőséget, ami megosztja a teniszezőket, de egyre többen gondolják úgy, hogy eljött az idő a változtatásra.

Ha Roger Federer megszólal bármilyen ügyben, arra milliók figyelnek fel. Főleg, ha a tenisszel kapcsolatban. Most a közösségi oldalán, tette fel a kérdést, szokásához hűen szerényen, visszafogottan: “Én lennék az egyetlen, aki szerint itt az ideje, hogy a női és a férfi tenisz (szervezetei) eggyé váljanak?”

A posztra persze jöttek a hozzászólások pro és kontra. Erről mindenkinek megvan a véleménye. A Szeged365.hu megkérdezte a szegedi, Hajnal Istvánt a témában. István hosszú ideje motorja a város tenisz-életének. Tanítványai számos sikert értek el hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Eredményeikről itt írtunk korábban:

István: “Teljes mértékben egyetértek Roger Federerrel! Jelenleg három szervezet rendezi a versenyeket: ITF, ATP, WTA. Ez nem szerencsés, mivel nem egységesek a szabályok, a pontozás… WTA-nal például van edzői segítség, amit személy szerint jó dolognak tartok.”

Drahota-Szabó Dorka és edzője, Hajnal István

Simona Halep és a női tenisz elit többsége is az egyesítés mellett kampányol már évek óta, de akadnak, akik nem értenek ezzel egyet. Például Nick Kyrgios, aki csak annyit fűzött hozzá Roger kérdéséhez, hogy “Igen” .

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb