GasztroMindenmás

Cukkini Étterem, Szeged: igazi halászlé, igazi szegedieknek

“Nálunk egy kicsit minden nap Halfesztivál van, néha nagyon” – mesélte nagy mosollyal az arcán Madarász László, a szegedi Cukkini Étterem vezetője a Szeged365.hu-nak. A srácok igazi halászlevet szállítanak, igazi szegedieknek, szombatonként megállás nélkül, amióta kitört a járványhelyzet. 

A HALÁSZLÉ FŐVÁROSA: SZEGED 

“Vannak városok, vannak halászlevek, de egy valamit mindenki tud a világon: az igazi halászlevet Szegeden főzik” – kezdte beszélgetésünket Laci, aki kollégáival nagyot húzott a koronavírus-helyzet élesedésével: szombatonként ráálltak a halászlé kiszállításra, igazi szegedi recept szerint, hogy – annak dacára, hogy a klasszikus halászcsárdák zárva tartanak – senki se maradjon az autentikus finomság híján. “Emberközeli, házias ízeink vannak, pont, mintha otthon bográcsoznánk egy nagyot” – újságolta a Szeged365.hu-nak az üzletvezető. 

NEMZETKÖZI KONYHA KONTRA SZÖGEDI HALÁSZLÉ 

A Cukkiniben a tradicionális halászlé mellett jól megférnek a nemzetközi konyha ízei is, a Tisza Centerben lévő étteremben az összes világtáj ételei megtalálhatóak, az autentikus arab humusztól kezdve az amerikai barbecue specialitásokon át a minden falatjában fesztivál-hangulatot árasztó grillkolbászig. “Lefújták a Borfesztivált, zizeg a léc minden szegedi rendezvény esetében, az emberek vágynak egy kis fesztivál-ízre” – magyarázta Laci, aki csapatával igyekszik pótolni a kialakult űrt: saját készítésű grillételeikkel, kolbászaikkal, burgereikkel egy trendi gasztrofesztivál ízeit is pikk-pakk az asztalodra varázsolják, házhoz szállítással. Az abszolút szegedi kedvenc továbbra is a napi menüjük, amiben kiemelten figyelnek a különféle igényekre: van gluténmentes és vega változat is.

A srácok rántott szelete megérdemel egy külön sort, vastagon kiszedve: akkora, hogy egy normál tányéron el sem férne (a képen látható tálcáról is leesik). Szerintünk megtaláltuk Szeged legnagyobb rántott szeletét, a házias ízek Bentley Continental-ját:

MI LESZ, HA…

…indul az élet? A Cukkini csapata felkészült: mivel a szegedi étterem alapterülete hatalmas, egy esetleges újranyitás esetén (amit már nagyon várnak) kellő távolságban, kellő biztonsággal tudják leültetni a vendégeiket. 

 Siess, a srácoknál csakis szombaton van halászlé-kiszállítás!

Cukkini Étterem és Kávézó, Szeged

Elvitelre: Szeged, Tisza Center, 1. emelet 

Házhoz szállítva: www.cukkinietterem.hu vagy +3630/682-75-27 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb