Közélet

Napi összefoglaló: még egy szegedi ott lesz az olimpián, kikerültek az ivókutak és a párakapuk Szegedre

Ma aztán tényleg dagadhat a mellkasunk, hiszen Kárász Annáék mellet még egy szegedi ott lesz a tokiói olimpián, Nagy Péter is megszerezte a kvótát! Volt itt még ma egyébként reggeli Orbán Viktor, friss koronavírus adatok és némi módosítás a Pfizer-oltások háza-táján, de az is kiderült, hogy konzultációt indítanak a tram-trainről. Kikerültek a párakapuk Szegedre és egyedülálló eljárással gyógyítanak az SZTE-n. Meghoztuk a napi összefoglaló, hogy ne maradj le semmiről!

NAGY PÉTER IS OTT LESZ AZ OLIMPIÁN

Dagad a mellkasunk a büszkeségtől, hiszen a szegedi óriás, Nagy Péter súlyemelő is ott lesz az olimpián, megszerezte a kvótát! A jó hírt a sportoló mai Facebook posztjában tette közzé. Korábban a Nemzeti Sport már meglebegtette, hogy valószínűleg a szegedi sportolóé lesz a kvóta, és igazuk volt!

ALACSONYAN MARADTAK A SZÁMOK

Meghalt 2 idős, krónikus beteg, és újabb 106 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 389 058 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 360 313-an már a második adag vakcinát is megkapták. Szegeden és környékén mindössze 2 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

MÁTOL HÁROMHETES KÜLÖNBSÉGGEL ADHATÓ A PFIZER

Mától ismét háromhetes különbséggel kell beadni a Pfizer második oltását. Az ezzel kapcsolatos szakmai protokollt minden, az oltásban részt vevő egészségügyi szolgáltató megkapja – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon

PÉNTEKI ORBÁN VIKTOR VS KOSSUTH RÁDIÓ

Nincs péntek reggel Orbán Viktor és a Kossuth Rádió nélkül. Ma is egy csomó fontos témát érintett a miniszterelnök. Mutatjuk:

EGY KIS HŰSÖLÉS SZEGEDEN

Berobbant az igazi nyár Szegedre, és a hőség miatt a Szegedi Vízmű kihelyezte a párakapukat a városban. A hűsítő kapuk a már megszokott helyekre kerültek, megtalálod őket a Mars téren, illetve a Klauzál téren.

EGYEDÜLÁLLÓ MŰTÉTI ELJÁRÁS SZEGEDEN

Az egész világon egyedülálló az a műtéti eljárás, amely a tüdőbetegek ellátását segíti az SZTE Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztályán. A Dr. Furák József és Dr. Szabó Zsolt által kidolgozott módszer egy, már korábbról ismert és alkalmazott, gépi lélegeztetésen alapuló, illetve egy viszonylag új, a beteg spontán légzésével történő műtéti technikák ötvözete. Az új eljárás eddig már közel 80 ember életminőségén javított.

KONZULTÁCIÓ A TRAM-TRAINRŐL

Konzultáció indul a Szegedet és Hódmezővásárhelyet összekötő tram-trainről, jelentette be Lázár János Facebook oldalán közzétett videójában ma reggel. Az országgyűlési képviselő videós üzenetében elmondta, az ősszel induló tram-train – nel kapcsolatban szeretné meghallgatni a szegediek és vásárhelyiek véleményét olyan fontos kérdésekben, amelyek nagyban érintik majd a modern villamosvasút jövőbeli utazóközönségét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb