Smart Szeged

Szeged újra jelen volt az operatív törzs ülésén!

Nemesi Pál kormánybiztos (a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos) a gazdasági élet újraindításáért felelő operatív törzs ülése után elárulta: a magyar gazdaságnak Európában a leggyorsabban kell újraindulnia. Ennek sikere garantáhatja a magyar és természetesen egyben a Dél-Alföldön élő polgárok jólétét. Nemesi Pál kormánybiztos arról is beszélt, hogy jelenleg a szakképzett munkaerő, és a munkanélküliek helyzetén szeretnének gyorsan segíteni, valamint a magyar vállalatok befektetéseinek jelenlegi helyzetén kívánnak gyors segítséget nyújtani. A cél egyértelmű: jelentős gazdasági növekedést elérni, hogy többek közzött az 5,5%-os növekedés is meglegyen. Azt pedig korábbról tudhatjuk, hogy az bizony sok magyar családnak jelent jövőre többletbevételt!

Ahogyan arról Szijjártó Péter külügyminiszter is beszámolt közösségi oldalán: ” …leszállás után némileg szokatlan helyen – a repülőtéri hotel konferenciatermében – ülésezett az operatív törzs”. A hely szokatlansága a munkát nem vetette vissza, sőt, több olyan intézkedést is megvitattak, ami a gazdaság gyors újraindítását segíti. Nemesi Pál kormánybiztos közösségi oldalán azt írta:

“Budapesten is képviselni kell a Dél-Alföld érdekeit! Ma egy különleges helyszínen ülésezett a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs. A repülőtéri hotel konferenciatermében tudtunk találkozni, ahol több kiemelten fontos témát vitattunk meg: – a közbeszerzés gyorsítását segítő előterjesztést, – a legkisebb vállalkozásokat támogató javaslatot, – a munkavállalást könnyítő előterjesztést”

Itt egy videót is közzé tett az eseményről:

További jó hír, hogy a kis- és közepes vállalkozások egyre több hitellehetőséghez jutnak. Ez egyre több közjegyzői munkát igényel, és annak érdekében, hogy ez ne jelentsen túl nagy terhet, a felmerülő közjegyzői munkadíjakat ötven százalékkal mérséklik. Emellett csökkennek a beruházásokhoz kötődő régészeti költségek is, hogy ne csússzanak emiatt hónapokat a beruházások.

A kis és közép vállalkozások mellett a nagyvállalati szektornak is segítséget nyújtanak. agazdaság gyors újraindításának köszönhetően: az Eximbank egy olyan “kifektetési kedvezményes hitelprogramot indít meg“, amellyel a magyar vállalatok külföldi vállalatfelvásárlásait finanszírozzák. Továbbá szintén az Eximbank, egy zöld finanszírozási programot is elindít, amely kedvezményes kamatozású beruházási hitelt fog jelenteni azon magyar vállalatok számára, amelyek a beruházásuk során a környezetvédelmet, a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot is előtérbe helyezik. Emellett pedig bevezetnek egy könnyítést is az Eximbanknál, amely olcsóbbá teszi az exportáló magyar vállalatoknak nyújtott állami kezességvállalást, vagyis az exportgaranciát.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube automation niches
'Fel a tetejéhez' gomb