KikapcsVideo365

Szeged365 live: fényfestéssel és Keleti Éva kiállításával kezdődött el a 25. Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden

Ma délután 6-kor hivatalosan is elrajtolt a tavaly a járványhelyzet miatt lefújt 25. Őszi Kulturális Fesztivál a Szegedi Tudományegyetemen, amelyet Prof. Dr Rovó László nyitott meg az SZTE Rektori Épület átriumában. A kiállítás szerves része Keleti Éva, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, érdemes és kiváló művész fotóiból álló kiállítás, amely szintén ma délután nyitott meg.

Miközben Magyar Andor kollégánk élőben adja a megnyitót, mutatjuk a rendezvénysorozat főbb programjait:

  • A programsorozat megnyitóján ismét fényekbe borul a Rektori Épület homlokzata, papíron 19.30-tól indult volna a Dugonics téri fényfestés, azonban már megy a produkció, szóval, ha a belvárosban vagy, semmiféleképp se hagyd ki! A meseszép show-ról hamarosan egy újabb videóval jövünk.
  • Szeptember 30-tól október 15-ig Keleti Éva, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, érdemes és kiváló művész fotói által színházi életünk legendás szereplői költöznek a Rektori Épület galériájába.
  • Folytatódik a nagy sikerű Vers délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt.
  • A színházszeretőknek az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón lehetőségük lesz megismerni a pécsi, a budapesti, és a debreceni egyetemi színházi csapat előadásait. 
  • Koncerttel várja a közönséget – többek között – a Cimbaliband, a Meszecsinka, a Zűrös banda, vendégünk lesz Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Fülei Balázs és az Auer Trió, a Benedekfi-testvérek, Csuja Imre, Bátori Éva és Huszárik Kata. A képzőművészet iránt érdeklődőket – többek között – Törköly József és Dömötör Mihály fotóművészek kiállításai várják.

A csütörtök délutáni programok, a Dugó téren:

  • 18.30 – kor rajtol a Sun City Singers és a Suhancok közös műsora,
  • 19:30 – tól indul hivatalosan a fényfestés az SZTE Rektori Épületén. A látványos műsor alatt Dr. Taka Kurokawa énekel,
  • 20.00 órától Cimbaliband koncert lesz, amely a Fonó Klub Szeged évadnyitó koncertje.

A 25. Őszi Kulturális Fesztivál programfüzete ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb