Sport

Gumibogyószörpöt ittak a szegediek, nem is keveset! 2:1-re győzte le a legendás DVTK-t a Szeged-Csanád GA

Rendkívül erős kerettel érkezett a Szent Gellért Fórumba a DVTK, hogy az NB II 11. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával csapjon össze. A szegedi gyerekekbe azonban beletört a bicskája a legendás, szebb napokat is látott diósgyőri csapatnak, az első félidő közepén szerzett két gyors hazai gól végig meghatározta a meccs képét, a vendég Diósgyőr a szünet után is csak szépíteni tudott, a vége 2–1 lett, parádés szegedi győzelemmel és közel 3000 tomboló drukkerrel!

SZEGED-CSANÁD GA–DIÓSGYŐRI VTK 2–1 (2–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 2897 néző. Vezette: Szőts Gergely (Medovarszki János, Csatári Tibor)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Gréczi M. (Dobos, 67.), Horváth K. (Lestyán, 80.), Kóródi (Gajdos, 57.) – Haruna (Daru, 80.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
DIÓSGYŐR: Póser – Polgár, Szűcs K., Szatmári Cs., Bárdos (Bokros, a szünetben) – Szeles (Hornyák, a szünetben; Horváth Z., 77.), Oláh B. – Kocsis D. (Jurek, a szünetben), Molnár G., Zsolnai (Bertus, 86.) – Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Kővári (23.), Horváth K. (25.), ill. Szatmári Cs. (56.)

KÉT OLYAT KAPOTT A DVTK RÖGTÖN AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN, HOGY CSAK PISLOGTAK

Az első negyedóra a Diósgyőré volt, ebben az időszakban a Szeged csak a hosszan előrevágott labdákkal próbálkozott, igaz, a friss apukának, Molnár-Farkas Tamásnak a labdák lehúzásán kívül nem akadt dolga. Viszont a hazai ellentámadásoknak volt tempója és gyorsasága, így a vendégek figyelme sem csillapodhatott. A 23. percben Kővári remek labdát kapott a bal oldalon Kovács Milántól, már a 16-oson belül, majd ballal kilőtte a jobb alsó sarkot, vezetett a Szeged (1–0). Sőt két perc múlva teljes volt a diósgyőri sokk, amikor Horváth K. 30 méterről a bal felső sarokba bombázott, 2–0. Könnyen háromgólos lehetett volna a hazai előny, ha a 38. percben Gréczi kaput talál szemben Póserrel hat méterről.

BELEHÚZOTT AZ ELLENFÉL, DE HÁL’ ISTENNEK EZ MOST IDE KEVÉS VOLTA

A szünetben hármat cserélt a vendégcsapat, és átállt sokkal támadóbb futballra. Ez meglepte a Szegedet, hiszen gyorsan két helyzetig is eljutott a Diósgyőr. A következő lehetőséget már nem úszta meg a Szeged, a szöglet után elöl maradt Szatmári, aki a 16-os vonaláról lőtt a kapuba, igaz, a labda becsapta Molnárt, mert megpattant egy védőn. A meccs következő szakasza kiegyenlítettebb volt, a Szeged is tudott már labdát birtokolni, egy ízben Haruna került helyzetbe az ötösön, de Szűcs K. az utolsó pillanatban becsúszva mentett. A hajrában kapkodóvá vált a vendégalakulat, ám még így is tudott helyzeteket kialakítani, a legnagyobbat a 93. percben, amikor Horváth Z. fejesénél leért Molnár F. a jobb alsóba. 

A végeredmény 2:1 ide, az ötödik meccs óta veretlen Szeged-Csanád Grosics Akadémia a tabella negyedik helyéről várhatja az október 17-i, Aqvital FC Csákvár elleni összecsapást.

ÍGY LÁTTA A MECCSET A KÉT MESTER

“Nagyot küzdöttünk most is, mint eddig mindig. Az első félidő egyértelműen a mienk volt, sőt ha bemegy a ziccer, még nagyobb lehetett volna a különbség. A Diósgyőr jó képességű játékosokból áll, sok labdarúgó képes egy villanással gólt szerezni, ez látszott a szünet után. A gólt helyezkedési hibából kaptuk, de a lényeg a győzelem. Ilyen szurkolótábor előtt muszáj így futballozni. Megmutatta a karakterét a csapat, most teljesen rendben vagyunk” – értékelte a mérkőzést Dragan Vukmir.

“Az ellenfelünk a semmiből rúgott két gólt, pedig mi kezdtük jobban a találkozót. Azt követően azonban engedtünk a hazaiaknak egy gólt, a második pedig egy jól eltalált lövés után született. Nekünk viszont két méterről sem sikerült betalálni, úgy látszik, ilyen időszakot élünk. Amikor pedig eltaláltuk az ellenfél kapuját, akkor a kapusuk védett hatalmasat. Ha ennyi kevés, akkor sokkal többet kell hozzátenni az eredmény érdekében. Mostanában a szerencse nincs velünk, de ne feledjük, a szerencséért tenni is kell” – magyarázta a mérkőzést követően Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője. Mint mondta, el kell gondolkodni azon, hogy ez elég-e ez a teljesítmény a csapat eredményességéhez. “Ha fele annyi tűz lenne néhány játékosban, mint bennem, akkor valószínűleg előrébb tartanánk, mint most. Ezt lehet azzal magyarázni, hogy nyomás alatt nem tudnak teljesíteni, de mindenki tudta, amikor Diósgyőrbe igazolt, hogy mire vállalkozik.
Természetesen az én részemet vállalom, de a játékosoknak is vállalni kell a sajátjukat” – zárta gondolatait a miskolci mester.

EGY KIS ÉRDEKESSÉG: EZ VOLT AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY A KÉT CSAPAT EGY PÁLYÁN LEGYEN

Az idén 10 éves hazai klub és a DVTK még nem találkozott egymással, de a Szeged-Diósgyőr párharcoknak nagy múltja van. A másodosztályban hétszer találkozott a két magyar nagy város együttese és öt döntetlen mellett egy-egy siker szerepel a statisztikában.

Forrás: Nemzeti Sport, Szeged-Csanád GA, DVTK

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb