Szegedi Arcok

Endre bá’ rocks: Anger Zsolt szombat este Szegeden tolta az Aranyéletet!

Nem viccelünk: az Aranyélet című HBO sorozat Hollós Endréje, a Jászai Mari díjas Anger Zsolt szombat este Szegeden csapatta, de nem csak úgy, sörrel és hubival a pult mögött ácsorogva, hanem a színpadra pattanva, apait-anyait beleadva. A kedvenc színészünk a Tirke Honolulu harmincadik születésnapján engedte ki a fáradt gőzt a Bahnhof-ban.

30 ÉVES A TIRKE HONOLULU, ENDRE BÁ’ SZOMBAT ESTE SZÍNPADRA PATTANT, VASÁRNAP PEDIG EGY JACUZZIBAN ÉLVEZTE AZ ARANYÉLETET

Tavaly volt 30 éves Szeged egyetlen Rolling Stones hasonmása, a pandémia akkor még keresztbe tett az ünneplésnek, azonban most szombaton elég rendesen kirúgták a ház oldalát a Bahnhof nevű szegedi klubban. Extra kredit, hogy az ős-Tirke arc Anger Zsolt is visszatért Szegedre a koncert erejéig, sőt, a zenekar közösségi média oldalán közzétettek alapján még filmet is forgatott a születésnapi koncertről.

A legvagányabb azonban az, hogy az Aranyélet Endre bája bizony a színpadon, mikrofonnal a kezében tolta végig a kommentelők szerint epikusra sikerült szombat esti koncertet:

…vasárnap délután pedig az egyik vadonatúj szegedi hotelből jelentkezett be Facebook-on, jacuzzizás után, fullba tolva az Aranyéletet:

TUDTAD? ENDRE BÁ SZEGEDI, NEM IS KICSIT

Anger Zsolt ezer szálon kötődik Szegedhez. Kezdjük ott, hogy a Napfény Városában született, még 1969-ben, majd 1984 és 1988 között amatőr színészként a Szegedi Nemzeti Színházban játszott.

Ewan McGregor magyar hangja azóta begyűjtött egy Jászai Mari díjat, játszott egy halom mozifilmben, a Jancsó-legenda Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten-től kezdve a Honfoglaláson át a Budapest Noir-ig, volt a Tanár című sorozat Rácz Ernő dirije, de 10-ből 9 szegedi filmrajongónál akkor lett örök kedvenc, amikor az Aranyélet Hollós Endréjeként bebizonyította, hogy mi, magyarok is tudunk eszméletlenül jó sorozatokat készíteni.

Nálunk az Aranyélet egyszerre veri az összes eddigi sorozatot, amit valaha is láttunk, úgy zseniális, ahogy van, de Endre bá karaktere a széria non plus ultrája. Ha már Aranyélet-függő vagy, pontosan tudod, mekkorát alakít benne Anger Zsolt, ha még nem, nézd meg az első részét és garantáltan nem fogod tudni abbahagyni a harmadik évad utolsó képkockájáig:

Fotók: Anger Zsolt, Tirke Honolulu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb