Sport

Olasz Anna a világkupa élmezőnyében maradt, jöhet a nagydöntő Abu-Dzabiban

Olasz Anna a világkupa élmezőnyében maradt, így továbbjutott a nagydöntőbe. A HAÁSZ SZUE úszója a nyílt vízi VK eliati futamán ma hatodikként ért célba, ezzel az összesített rangsorban megőrizte 4. helyezését. A csütörtöki fináléban dobogós pozícióra is esélyes lesz – olvasható a Szegedi Úszó Egylet közösségi oldalán.

Csütörtökön Abu-Dzabiban lesz a szezon zárása, a “Grand Finale”. Ezen a versenyen már Vas Luca is képviseli majd egyesületet, nem is akármilyen téttel, hiszen a védett magyarok (Rasovszky Kristóf és Olasz Anna) mellett még 2-2 hely kiadó a világ- és Európa-bajnoki keretben, itt dől el a kvalifikáció. Lucának tehát a kijutás miatt érdemes szurkolni, Annának pedig azért, hogy a világkupán minél előkelőbb pozícióban zárjon, hiszen a jelenlegi 4. helyezését mindenképp meg akarja őrizni, de még javíthat is.

MÁR FÉLTÁVNÁL AZ ÉLRE ÁLLT ANNA, DE IRÁNYT TÉVESZTETT

“A megszokottnál lassabb tempóban úszott a mezőny, Anna már féltávnál az élre állt. Sajnos azon a szakaszon, ahol a szemébe sütött a nap, eltévesztette az irányt, így utol kellett érnie az élmezőnyt, ami sok erőt kivett belőle. Talán csak ez hiányzott ahhoz, hogy a szoros hajrában még előrébb tudjon végezni, de biztató a nagydöntő előtt, hogy ilyen bátran kezdeményezett” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

TÍZ ÉVE ÚSZIK NYÍLT VÍZEN, MÉG SOSEM TÉVESZTETT BÓJÁT

“Én a 10,5 kilométeres versenyben vettem részt, mert szeretek úszni, nincs mese” – értékelt az idén Eb-ezüstöt és olimpiai 4. helyet szerző szegedi kiválóság. “Kicsit elmentem kirándulni, tíz éve úszom nyíltvízen, még sohasem tévesztettem bóját, ideje volt ezt is kipróbálni. Mindig a hibáiból tanul az ember, szokták mondani, hát én majd Abu-Dzabiban igyekszem megmutatni, hogy sikerült” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb