Gasztro

Gond van az ALDI citromos fagyijával: daganatos megbetegedést okozhat – visszahívják, és felfüggesztik az értékesítését Szegeden is

Etilén-oxid jelenléte miatt visszahívást rendelt el az Aldi egy általa forgalmazott jégkrémre – közölte a német tulajdonú élelmiszeráruház-lánc. Az intézkedés kizárólag azokra a Szegeden is forgalmazott Grandessa Sorbet 1000 ml citromos ízesítésű jégkrémekre vonatkozik, amelyeknek 2022.04.30-án jár le a minőségmegőrzési ideje.

Az áruházlánc jelezte, az érintett terméktétel egy mintájában kis mértékben mutatták ki az etilén-oxid jelenlétét, amely a jégkrém-stabilizátor alapanyagból származik. Azt is közölték, hogy a szennyezett termékek rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

FELFÜGGESZTETTÉK A TERMÉK ÉRTÉKESÍTÉSÉT

A cég közleményében arról is ír, hogy elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva indította a visszahívást, illetve függesztette fel a termék értékesítését, amely minden hazai üzletükben elérhető volt.

Aki vásárolt ilyen terméket, azt arra kérik, hogy vigye vissza a boltba, az árát blokk nélkül is visszakapják.

EZT A TERMÉKET MÁR DECEMBERBEN IS VISSZAHÍVTA AZ ALDI

Ugyanezt a terméket, vagyis a citromos ízesítésű Grandessa Sorbet jégkrémet már december végén is visszahívta az ALDI, akkor is ugyanezekkel a problékkal küzdöttek:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb