Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: hiányozni fog az augusztus 20-i tűzijáték?

Péntek délután elrajtolt a Széchenyi téren az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, ahol a rendezvény első napján több mint 100 kiállító és az Apostol együttes várta a kilátogatókat. Számos programot tartogat még a hétvége a Széchenyi téren, csak tűzijátékot nem. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban péntek este, arról kérdeztük a borozó, nézelődő szegedieket, hiányozni fog – e számukra az Államalapítás Ünnepének tradicionális eleme.

A tér újra nyüzsgött, főként az Apostol együttes koncertje vonzotta az embereket, de minél inkább távolodtunk a színpadtól, annál szellősebben ültek a sörpadoknál, amihez valószínű a feltámadó szél is hozzájárult.

A tűzijáték kérdése úgy tűnik, igen megosztó a szegediek körében: sokan üdvözölték, hogy elmarad a légi parádé, hiszen van jobb helye is a ráfordított összegnek, mások sajnálták, hogy kimarad a tűzijáték élmény, míg a megszólalók egy részének majdnem mindegy, hogy megtartják-e, hiszen sokkal fontosabb számukra, a zene, a barátok és a jó hangulat a Széchenyi téren.

EZEK A PROGRAMOK VÁRNAK RÁD A HÉTVÉGÉN A SZÉCHENYI TÉREN

Pénteken kezdetét vette Szegeden az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, melynek idén a tavalyi évhez hasonlóan a Széchenyi tér ad otthont. Tűzijáték ugyan nem lesz, viszont az ünnepi kavalkádban a felhőtlen kikapcsolódásról élő koncertek, kézműves és gasztronómiai piac, valamint gyermekprogramok és utcabál fog gondoskodni. Többek között színpadra lép a Kozmix, de itt lesz velünk a Napfény városában az Apostol Együttes és az Animal Cannibals is. A programokról és a kitelepülő kiállítók kínálatáról Rácz Attilával, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb