Közélet

Egyre többen jönnek át a szomszédos országokból vásárolni a gyengülő forint miatt – a szegedi bevásárlóközpontokban is megnövekedhet a Szerbiából érkezők száma

Egyre több külföldi rendszámú autó figyelhető meg a magyarországi bevásárlóközpontok parkolóiban. A határ mentén vagy közelében élő osztrákoknak és szlovákoknak megéri átutazni Magyarországra, ugyanis jóval olcsóbban vásárolhatnak különböző termékeket, írta meg az Index. Ez a tendencia Szegeden is megfigyelhető lehet, hozzánk elsősorban Szerbiából érkeznek a vásárlók a gyenge magyar forint és a kedvezőbb árak miatt.

PÉNTEKEN STABILIZÁLÓDOTT A FORINT ÁRFOLYAMA

Míg három évvel ezelőtt egy euróért 330 forintot lehetett kapni, addig az elmúlt időszakban előfordult, hogy már 433 forintnál is többet kértek egy euróért. Ilyen gyenge még sohasem volt a magyar fizetőeszköz. Pénteken azonban stabilizálódott a forint árfolyama annak köszönhetően, hogy a Monetáris Tanács áttekintette a gazdasági és pénzügyi folyamatokat, és a jegybanki alapkamatláb változatlansága mellett a kamatfolyosó felső szélének emeléséről döntött.

A SZOMSZÉDOS ORSZÁGOKBÓL ÉRKEZŐK JÓVAL OLCSÓBBAN VÁSÁROLHATNAK AKÁR SZEGEDEN IS HÚSOKAT, TEJTERMÉKEKET, ZÖLDSÉGFÉLÉKET

Az Új Szó beszámolója szerint egyre többen jönnek át vásárolni Magyarországra a szomszédos országokból, mivel itt jóval olcsóbban vásárolhatnak különböző termékeket. A bevásárlóközpontoknál egyre több osztrák és szlovák rendszámú autó figyelhető meg, Szegeden pedig megnövekedhet a Szerbiából átjövő vásárlók száma.

Mint írták ennek oka, hogy Magyarországon jóval olcsóbban juthatnak hozzá a húsokhoz, tejtermékekhez és zöldségfélékhez. A húsok esetében például ugyanannyi pénzért kétszer annyi csirke – és sertéshúst vehetnek nálunk, mint otthon.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb