Közélet

Hiányoztál, Erdély! Románia a jövő héttől enyhíti a beutazási feltételeket

Túráznál egy nagyot a Békás-szorosban? Vagy lazulnál végre a Gyilkos-tónál? Klassz hírünk van: a keleti szomszédunk június 15-től kezdődően tovább lazítja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, enyhíti a beutazási feltételeket – jelentette be a csütörtöki kormányülésen Ludovic Orban miniszterelnök.

Nem, ez nem az Alien 2 bepakolós, hibernációból felébredős jelenete a Sulaco-n. Ez bizony a Parajdi Sóbánya, ha Erdélyben jársz, látnod kell!

A jövő héttől kezdődően nem küldik már 14 napos otthoni elkülönítésbe vagy hatósági karanténba azokat a Romániába belépő utasokat, akik olyan országból érkeznek, ahol az utóbbi két hétben az egymillió lakosra eső új koronavírus-fertőzések átlaga nem haladja meg a napi öt esetet. Szintén június 15-től engedélyezik a nagy bevásárlóközpontok, a kültéri medencék, az óvodák és bölcsődék megnyitását, de a mozik, és a plázák játszóterei és beltéri vendéglátóhelyei zárva maradnak. Továbbra is kötelező a védőmaszk viselése a közszállítási járműveken és minden nyilvános zárt térben.

Ha a fentiek tükrében hamarosan a nyakadba vennéd Erdélyt, íme 22 kihagyhatatlan hely az Utazómajom.hu-tól, KATT IDE, megéri!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb