Gasztro365: berlini sertésmáj egyenesen Sándorfalváról, a BBQ királytól, Dunszt Zsolttól
A Gasztro365 e heti adásában, mint, ahogyan azt szombaton már beharangoztuk, a BBQ király, Dunszt Zsolt, a sándorfalvi Mangalard Farm megálmodója és séfje egy omlós, puha, berlini sertésmájat készít, amit burgonyapürével és gyömbéres sárgarépával bolondít meg. A klasszikusnak tűnő menüt a konyhamester Molnár Bé segítségével készítette el nektek!
Dunszt Zsolt egyébként több, neves külföldi és magyar étterem séfjeként és konyhafőnökeként is dolgozott már, michelin csillagos séfek mellett. Tagja volt az Európa és világbajnokságot elnyerő magyar BBQ csapatnak, most azonban egy autentikus környezetben, egy séf ízlésével és egy művész szemléletével alkotja meg a vidék igazi ízeit, Sándorfalván, a Mangalard Farmon.
Ezen a csoda helyen készült a Gasztro365 legfrissebb epizódja, amelyben egy igazán nyálcsorgató, nem túl drága mégis ízekben gazdag, látványban pedig nagyon mutatós, színes étel került az asztalra, amiért ezúton is hálásak vagyunk! Légy része a shownak, főzd meg velünk!
BERLINI SERTÉSMÁJ BURGONYAPÜRÉVEL, GYÖMBÉRES SÁRGARÉPÁVAL
Hozzávalók:
Burgonyapüré:
- Burgonya
- Tej
- Vaj
- Só
Sertésmáj:
- Setésmáj
- Mangalica zsír
- Alma
- Újhagyma
- Fehérbor
- Póréhagyma
- Petrezselyemzöldje
- Sárgarépa
- Fokhagyma
- Gyömbér
- Vaj
Mangalard Farm nyugodt, otthonos, hagyományőrző falai közé Szabó Dávid kollégánk kameráján keresztül kukkanthatsz be: