Szeged ezt is behúzta: a REÖK Cukrászda hozta el az Év Pálinkás Bonbonja verseny különdíját!
Szegedi cukrászda nyerte az Év Pálinkás Bonbonja verseny különdíját a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton, a délután fél 5-kor megtartott ceremónián Görgényi Ernő polgármester személyesen gratulált a REÖK Kézműves Cukrászda mestereinek, Domonkos Noéminek és Novák Ádámnak. Az év pálinkás bonbonja a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda feketecseresznye-málna pálinkabonbonja lett, de díjazták a pécsi Heaven’s Chocolate és a februári ÁRKÁD Szeged csokoládéfesztiválon is bemutatkozó, balatonlellei Csilli Choco Bons finomságait is.
ELŐSZÖR RENDEZTÉK MEG A RANGOS VERSENYT, RÖGTÖN KÜLÖNDÍJAT KAPOTT A SZEGEDIEK RÉSZEGES MEGGYES MARCIJA
A versenyt idén rendezték meg először, egyben Magyarország első bonbon versenye is volt. A verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital, és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése; továbbá a hazai kézműves csokoládés műhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása volt.
- Az év pálinkás bonbonja a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda feketecseresznye-málna pálinkabonbonja lett, amely elnyerte a legjobb krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbon címét is.
- A Gyulai Várfürdő különdíját a REÖK Kézműves Cukrászda hozta el, a finomság a “Részeges meggyes Marci bonbon” névre hallgat. A szegedi gasztro-műhely egy ezüst és bronz minősítést is elhozott, az előbbit a Részeges Meggyes Marciért, az utóbbit Az ősz kincse nevű desszertért. Mint a helyszínen lévő Galyas Richárd kollégánknak Domonkos Noéminek és Novák Ádám elmondták, a különdíjas különlegesség hamarosan Szegeden is bemutatkozik majd.
- Az év gyümölcséből, azaz a meggyből készült pálinkás édességet is díjazták, a legjobb meggypálinkás bonbon a dunaharaszti Dantoni Chocolate meggypálinkás mámor fantázianevű bonbonja lett.
- A legeredményesebb nevező díját a pécsi Heaven’s Chocolate Kft. és a balatonlellei Csilli Choco Bons érdemelte ki.
A versenyre Magyarországon működő vállalkozások nevezhettek, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatták fel. Nevezni lehetett krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálták a meggypálinka felhasználásával készült édességeket. Utóbbiból 41, az egyéb pálinkák felhasználásával készült bonbonból 66 darabot neveztek be.
A mintákat 50 pontos rendszerben bírálta a hattagú, főként cukrászmesterekből álló zsűri, figyelve azok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást.
LEGUTÓBB AZ ÉV MÁKOS BEJGLIJE DÍJÁT HOZTÁK EL A REÖK CUKRÁSZDA MESTEREI
A szóban forgó kulináris műhely sorban nyeri az országos díjakat: voltak már az év kávézója, de a Magyarország Tortája versenyen is kaptak már különdíjat. Az öt éve nyitott francia cukrászda tavaly novemberben az Év Bejglije versenyt is behúzta, a mákos bejglijük azóta országos hírűvé vált, nem egyszer megtörtént már, hogy a fővárosba rendeltek egy-egy rúddal, GLS futárral belőle.
A díjátadóról készült videós összefoglalónkkal a jövő hét elején érkezünk a Szeged365.hu-n, óriási gratuláció a szegedi cukrászoknak!