Blog

Blabla Baba blog: Éteri bujaságok vs. én – 2. rész

Abban maradtunk, hogy megírom mit tapasztaltam férfiként egy online társkeresőn.
Az első sokk után, amit a nőkről kirakott fotók okoztak, szerencsére árnyalódott a helyzet. Vagyunk még jó páran normálisan gondolkodó nők, ám ez úgy a 35 feletti, elvált, gyermekes anyukákra igaz leginkább. Itt van felelősségvállalás és józanság. Ezek a nők is jobban preferálják az önállóan is életképes férfiakat, mint a mama-hoteles változatot.

Kép: Jack Vettriano: Just the way it is

Többen megkérdezték, hogy egyedül lakom-e? Nekik fontosabb lenne az érett gondolkodás és a klasszikus férfi stílus, mint egy felturbózott BMW. Akinek mezei foglalkozást mondtam nyíltabban csevegett, mint aki világfi énemmel találkozott.  Kimondottan előny a szemükben, ha van már gyermeke a férfinek és nagyon fontos a független családi állapot. Nem voltam a legideálisabb, mert gyerek nélkül, 38 éves férfiként nem nagyon hitték el, hogy nem akarok majd babát. A függetlenségem viszont nagyon jól csengett a fülükben (chat falukon). Megértettem őket, hiszen igazából sorsközösséget is alkotunk. Ők nagyon nem akarnak másodhegedűsök lenni, köszönik, voltak már házasok, ott sem kaptak sokat, akkor mit várjanak egy titkos viszony keretein belül. Általában szeretnék megélni női szerepeiket, tudatosak és nyíltak voltak. Tényleg jó választás lenne a pasiknak egy ilyen nő ha…

  • nem csak a feszes fenék lenne a belépő egy randihoz,
  • a női tartás férfi jellemet és vadászösztönt generálna,
  • az ész és tapasztalat pozitív értéket képviselne a férfiak szemében,
  • a pasik tükörbe néznének és a többségükről lerívó sportmentes életet mutató kép láttán észbe kapnának és tennének valamit magukért, míg követelik a női csinosságot.

No de van itt más is. A naivnak már cseppet sem mondható 19-30-as korosztály. Közülük kerül ki az a masszív réteg, aki rendesen rombolja a nőiesség eddig értéknek vett mutatóit.
Mindent megadnak egy pasiért. Vagy minden pasinak adnak valamit? Ezt ugye nem tudtam kipróbálni, de beszélgetni nem tilos. A nagyon hajlékony ügyvezető (kis)asszony célratörő volt, viszont az kiérződött, hogy a feltüntetett 32 év vagy nagyon sűrű volt, vagy nem igaz. Őt meg kellett szólítanom, nem írt rám azonnal. Udvarias voltam és kíváncsi. Ő kacér volt és dobott néhány magas labdát, de ez a stílus szerintem kellhet a férfiaknak. A kezdeti udvariaskodás pár nap alatt a „mit csinálsz épp?” bármikor pittyenő kérdését hozta. Én vitorláztam és online dolgoztam. Ez bejött. Ő napozott és puhatolózott, hogy egyedül töltöm –e a vízen az időt? Majd küldött egy fotót, hogy őt hol kellene bekenni napolajjal. Szexis volt, és mert férfiasan elismerésemet fejeztem ki a látvány miatt, gyorsan átcsapott minden tisztességet nélkülöző ajánlatba. Itt kicsit meghátráltam, de ő a jól szituáltságomat nagyon értékelte és több napig tartott, míg elfelejtett…az Istenhozzádja nem volt szexis…
Jól szituált, kellemes megjelenésű férfiként kapós lettem a fiatalabb korosztálynál is. Kérés nélkül jöttek a szexis fotók. Nem is értettem mi a tervük ezeknek a nőknek? Igen, meg akarnak szerezni…aztán? Nem kellett sokat beszélgetnem sem. Nagy lendülettel írtak, igyekezték anyagi lehetőségemet lecsekkolni és ajánlkoztak. Kérdésemre, hogy miért online keresik a nagy őt, a nagyobb felhozatal és az egyszerűség vezették a listát. Az, hogy én komoly társat kerestem, jó pont volt a szemükben, de nem nagyon tudták, hogy pont ezért nem igényelném a teljes kitárulkozást. Legalábbis én még ott tartok, hogy előny, ha egy nő némi titokzatosságot is tartogat a találkozásra. Persze hátrányos helyzetem okán, hogy nő vagyok, nem tudtam meg pontosan mit tartogat egy ilyen kapcsolat a férfiak számára…de, beszélgettem fiatal férfi barátokkal, akik nevetve mondták:
– Engem otthon Anyukám arra tanított, hogy ha valamit adnak nem illik visszautasítani…hát el szoktam fogadni a felajánlást.
– És aztán? – kérdeztem
– Ja, nem kell. Feleségnek valót keresek. Épp van is egy 37 éves anyuka. Nagyon normális..ő tetszik…Szerinted hogyan közelítsek hozzá?
Meg is volt hát a visszacsatolás. Inkább legyen nőiesen kedves, mint harsány, de ugye az első pár kör az a “mindent lehet vele hölgyeké”. Kitartás – online is – mert bár nem fogynak el a léc alattiak, talán néhány menet után a férfiak is módosítanak a keresési beállításaikon.  A megfelelő felület azonban fontos. Vannak olyan oldalak, szerintem ez a több, amelyek a szexkapcsolatok kiépítését erősítik. Azóta rábukkantam egy anyukáknak készültre is. Megnéztem. Azon túl, hogy pénzre hajt az oldal, hiszen chat-elni már csak a 3 napos próbaidő megvétele után enged, szerintem jól beprogramozott mézes madzag protokolljuk van. Fénykép és minden adat kitöltése nélkül 2 perc alatt három érdeklődőm is akadt. Ennyire azért nem lehetek jó csaj, hogy az éteren át is tarol a kisugárzásom. HA-HA-HA

A netes párkeresés tesztem összességében több csalódást okozott, mint élményt. Nem tudom, hogy a férfiak igényei miatt lett-e sok nő ennyire ledér és azt sem, hogy a nők bevállalósága vagy szeretethiánya tette-e a pasikat ennyire kényelmessé, de most az online mátrixot egy kicsit magára hagyom. A valóságban folytatom majd, offline leszek és megírom a válás utáni életérzések és helyzetek egy szerintem hatásos kezelését. Tudjátok, csak semmi mellébeszélés, viszont annál több blabla.

Komlódi Gabriella

Még több BlaBla Baba Blog: blablababa.blog.hu

Facebook: Blabla Baba

Instagram: blablababa.blog.hu

Az előző BlaBla Baba blogposzt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb