Sport

Elképesztő büszkeség: a szegedi Nádas Bence és Tótka Sándor páros megnyerte a szétlövést a Maty-éren, kijutottak a párizsi olimpiára

A szegedi Nádas Bence és Tótka Sándor megnyerte a szétlövést K-2 Férfi 500 méteren, így a párosuk kijutott a párizsi olimpiára – jelentette be pénteken a szuper hírt a Szegedi Vízisport Egyesület. Mindezek mellett a szintén szegedi Suba Róbert is paralimpiai válogatót nyert ma.

Az Eb- és olimpiai válogató egyébként péntekig, azaz máig tart a Maty-éri pályán Szegeden. Ma férfi K-2 500 és női C-2 500 méteren is megrendezték a szétlövést a Kurucz Levente, Opavszky Márk és a Nádas Bence, Tótka Sándor, illetve a Bragato Giada, Benkucs Kíra és a  Kiss, Nagy Bianka duó között. Mint fent is írtuk, Nádas Bence és Tótka Sándor nyerte a futamot, így ők mehetnek az olimpiára, amire irtó büszkék vagyunk!

VISSZAÜLTEK A TAVALYI HAJÓBA

Hiába rukkolt ki szinte emberfeletti teljesítménnyel Kurucz Levente és Opavszky Márk az év első versenyein – a szolnoki válogatón, majd a szegedi világkupa-versenyen is megverték Nádas Bencét és Tótka Sándort –, úgy néz ki, Nádas Bence és Tótka Sándor rájött, miért nem sikerült a terveik szerint az idénykezdés. A Hüvös Viktor mesteredző által felkészített duó az év elején egy új modellre cserélte le a hajóját, és a mérési eredmények alapján hiába adtak le minden eddiginél több erőt a futamaikon, egyszerűen az elért időkön ez nem látszott. Aztán a szegedi válogató előtt visszaültek a tavalyi hajóba – írja a Nemzeti Sport. És láss csodát. A Nádas, Tótka kettős a rendes döntőben még épp, hogy csak (54 ezredmásodperccel) gyorsabb volt Kuruczéknál, a pénteki szétlövésben pedig még magabiztosabban haladtak, ezúttal majdnem egy beülőnyit vert a fiatal, feltörekvő tehetségekre, és készülhet a jövő heti Európa-bajnokságra.

NEHÉZ VOLT FELKÉSZÜLNI

„Nehéz volt mentálisan felkészülni, a korai versenyek osztották nekünk a pofonokat, az önbizalmunk a béka feneke alá került” – fogalmazott Nádas a célba érést követően. “Aztán a szerdai döntő elhitette velünk, hogy képesek vagyunk akkor is jól teljesíteni, ha a szembeszél miatt akár tíz másodperccel lassabb pályát kell kibírnunk. Így felszabadultan szállhattunk vízre, élveztük a szétlövést.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb