Sport

Milák Kristóf olimpiai ezüstérmet nyert Magyarországnak!

Milák Kristóf végig vezetett, de az utolsó 30 méteren sajnos a második helyre szorult. A férfi 200 pillangó döntőjében nyújtott lenyűgöző teljesítményével ezüstérmet szerzett.

Léon Marchand az utolsó ötven méteren fantasztikus hajrával előzte meg Milák Kristófot, aki így ezüstérmes lett a férfi 200 méteres pillangóúszásban a párizsi olimpián. Kristóf 1:51.75-ös időeredménnyel ért célba, míg a francia úszó 1:51.21-es új olimpiai csúccsal diadalmaskodott. Milák sokáig vezetett, de Marchand utolsó pillanatban bemutatott erőfeszítése révén megszerezte a győzelmet. Kristóf teljesítménye így is lenyűgöző, hiszen a magyar delegáció első ezüstérmét hozta el a versenyről.

Az úszás történetében a férfi 200 pillangó az egyik legkeményebb szám, amely hatalmas állóképességet és technikai tudást igényel. Milák Kristóf fantasztikus teljesítményének köszönhetően újra megmutatta, hogy a magyar úszósport világszínvonalú versenyzőket nevel ki. A szegedi úszó karrierje során már többször bebizonyította tehetségét, és ez az ezüstérem csak tovább erősíti helyét a sportág legnagyobbjai között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb