Kikapcs

Fészekből kiesett, még pelyhes darázsölyv fiókát mentettek, a csöppség már a Szegedi Vadaspark vendégszeretét élvezi

Fészekből kiesett még pelyhes darázsölyv fiókát sikerült megmenteniük a helyi lakosoknak Tiszaalpáron. A csöppség az állatbarátok összefogásával most már biztonságban van a Szegedi Vadasparkban, mint az állatkert gondozói elmondták, az apróság már jól van, egészséges és az étvágya is kitűnő – írta meg a Magyar Állatvédelem.

AZ ÚT MENTÉN TALÁLTAK RÁ AZ ÁLLATBARÁTOK

Mint a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság közösségi oldalán beszámolt róla, Tiszaalpár külterületén, a lakott területtől 1,5 km-re az út mellett találták helyi lakosok az apró, még pelyhes ragadozómadár-fiókát. Mivel szemmel láthatóan egyedül volt és a közelében dolmányos varjak is tartózkodtak, magukhoz vették, és eljuttatták Popper Zsolt halőrhöz, aki pedig értesítette a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatát.

NEM TALÁLTÁK MEG A FÉSZKÉT, ÍGY ELSZÁLLÍTOTTÁK A SZEGEDI VADASPARKBA

Mint írták, a fiókáról kiderült, hogy darázsölyv. A helyszínen nem sikerült megtalálni a fészket a környékbeli fákon, így nem maradt más megoldás, mint hogy a Szegedi Vadasparkba szállítsák, ahol szakszerűen ellátják. “Nem tudjuk mi történhetett a körülbelül 3 hetes aprósággal, hogy került ki a fészekből ahol eddig nevelkedett, mindenesetre külsérelmi nyom nem volt rajta” – írta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

A Szegedi Vadaspark tájékoztatása szerint a kis fióka jól van, egészséges, táplálását megoldották, szépen cseperedik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság FB/magyarallatvedelem.hu

Fotók: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb