Szegedi Arcok

Rosszindulatú támadások miatt hozott váratlan döntést az ásotthalmi Patrik, aki szamarával egy nemes célért gyalogol több, mint 400 kilométert

“Eljött a pillanat, hogy végiggondoljam az egész túrát, hogy folytassam -e egyáltalán! A fotelharcosok már kezdenek túl messzire menni! Az, hogy engem szidnak folyamatosan, hogy állatkínzó vagyok, meg elmondanak olyan szavakkal amit ide nem írhatok le, mert letiltanának örökre, az nem érdekel! De, hogy már a családomat is zaklatják az mindent kimerít!” – fakadt ki az ásotthalmi Koszonits Patrik Ott vagyunk már? nevű Facebook oldalán szerdán, megelégelve az őt ért támadó hangvételű üzeneteket. A szamarával, Fülessel több mint 400 kilométeres gyalogtúrát teljesítő fiatal ezért döntő lépésre szánta el magát.

Legtöbbször szerencsére hatalmas szeretet és érdeklődés övezi Koszonits Patrik és hű szamara, Füles útját, akik gyalog járják be szinte az egész országot. Mint korábban megírtuk, több, mint 400 kilométeres gyalogtúrájában a 19 éves ásotthalmi fiút nemes cél vezérli, Patrik ugyanis egyrészt így szeretné felhívni az emberek figyelmét eme nagyszerű állatokra, másrészt nagy álma, hogy a csacsik részére létrehozzon egy szamárrezervátumot. 

ROSSZINDULATÚ TÁMADÁSOK ÁRNYÉKOLTÁK BE PATRIK ÉS FÜLES ÚTJÁT

Sajnos, azonban nem mindenki viszonyul kedves szeretettel Patrikhoz és szurkol nekik kalandjuk során. Mint az ásotthalmi fiú szerdai posztjában beszámolt róla, akadnak olyanok, akik állatkínzónak aposztrofálják, holott erre nincsen semmi kézzelfogható okuk. Mint korábbi beszélgetésünk során Patrik elmondta, Füles boldogan tart vele a nagy úton, s örömmel fogadja az őt körülvevő szeretetet. A hőség sem zavarja, mint megtudtuk, a szamarak szívós állatok, még az extrémebb melegeket is jól viselik.

KÉT LEHETŐSÉG KÖZÜL VÁLASZTHATOTT

Patrik ezért két lehetőség közül választhatott. Az egyik lehetőség az volt, hogy abbahagyja a túrát, -amit nem szeretne-, a másik pedig, hogy Fülest édesapja hazaviszi pihenni, és a másik szamarával, Fannival vág neki a gyalogtúra utolsó 40 kilométerének. Ennyi van már csak hátra ugyanis a több, mint 400 kilométeres távból. “Fanninak ez semmi! Így egy kipihent szamárral folytatom az utat. Ezért ma éjszaka Édesapámék utánam hozzák Fannit és hazaviszik Fülest” – számolt be a fejleményekről Patrik közösségi oldalán.

EREDETILEG FANNIVAL KÉSZÜLT A TÚRÁRA

“A döntésem nagyrészt a rosszindulatú emberek miatt volt, de ne felejtsük, hogy Fannival készültem a túrára több mint egy hónapon keresztül! Véleményem szerint Fanni is megérdemli, hogy velem tartson a túra végén. Sajnos két szamarat nem tudok egyszerre vezetni, így Fannival folytatom az utamat” – vázolta a helyzetet Patrik. Mint korábban megírtuk, Fanni egy sérülés miatt nem tudta elkezdeni a túrát Patrikkal, az orvos javaslatára pihentetni kellett az állatot, aki most már jól van, s Fülest váltva bele is vágott kisgazdájával a nagy kaland utolsó 40 kilométerébe.

PATRIK ÉDESAPJA IS KOMOLY ELHATÁROZÁSRA JUTOTT, HOGY TÁMOGASSA FIÁT

A rosszindulatú támadások hatására Patrik édesapja is nagy elhatározásra jutott: mint írta csütörtökön, hogy bebizonyítsa, amit fia tesz, nem állatkínzás, ezért Fülessel legyalogolja azt a távot, ami Patriknak is hátra van. “Felfoghatatlanok számomra ezek a támadások a Fiammal szemben! Arra az elhatározásra jutottam, hogy bebizonyítom, hogy amit Patrik tesz, az nem állatkínzás! A holnapi naptól, augusztus 07-ig Fülessel legyaloglom azt a távot, ami Patriknak is hátra van. Én nem fogom a falvakat járni, csupán itt a környezetünkben lévő csodás erdőket. Higgyétek el, ha én mozgássérültként meg tudom csinálni akkor, ez Fülesnek semmiség! Még ha éppen Patriktól és Fannitól 400 km-re is, de Füles is célba fog érni!” – írta Patrik édesapja.

MOSONMAGYARÓVÁR A CÉL

Patrik számára az út vége Mosonmagyaróvár lesz, ahol immáron Fannival érhet célba. Addig viszont vár még egy pár kaland az ásotthalmi fiatalra és csacsijára. Útjukon a következő állomások vannak még tervben:

  • Ásványráró
  • Hédervár
  • Darnózseli
  • Arak
  • Püski
  • Kisbodak
  • Dunasziget
  • Doborgazsziget
  • Dunakiliti
  • Feketeerdő
  • Mosonmagyaróvár

Mi továbbra is szerencsés, élményekkel teli utat kívánunk Nekik! Hajrá Patrik, hajrá Fanni!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb