Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: rengeteg programmal vár a hétvége – megcsodálhatjuk az éjszakai lepkéket és a Perseida meteorrajt, de végre színpadra kerül az István, a király is a Szegedi Szabadtérin

Beindul a pörgés Szegeden, rengeteg tuti programot találtunk erre a hétvégére is Szegeden! Mutatunk is párat rögtön:

  • lesz közös csillagászat, hiszen jönnek a Perseidák,
  • de közös lepkészetre is várnak mindenkit a Ligetben,
  • megcsodálhatjuk Petőfi Sándor: János Vitéz című művét a Tisza Teátrum színpadán,
  • körülnézhetünk a Munkácsy-kiállításon,
  • és indul a Rocktörténeti Műhelytábor is Szegeden!

Meghoztuk az összes hétvégi programot, itt a Szeged365 Kikapcs!

CSILLAGÁSZATRA FEL! ELKÉPESZTŐ LÁTVÁNYBAN LEHET RÉSZÜNK

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel. A Perseidák meteorraj maximuma idén augusztus 12-én 16:00 órára esik, de már vasárnap estétől érdemes az eget kémlelni – írták a közleményben. A szakemberek szerint a legtöbb, óránként 75-100 hullócsillagot hajnalban lehet majd megpillantani a hét elején. A látványos jelenség észlelésére a Szegedi Csillagvizsgáló is már nagyon készül, ahol többek között ingyenes közösségi hullócsillaglesre várják az érdeklődőket.

MESE AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGRÓL

A legforróbb nyári napokon is hűsítő kulturális élmények várják a szegedi közönséget. A Tisza Teátrum legújabb produkciója augusztus 10-én lesz látható, a darab pedig Petőfi Sándor: János Vitéz című műve alapján készült, ami egy olyan mélységbe kalauzolja a nézőt, amelyre talán nem is számít a közönség.

MUNKÁCSY-KIÁLLÍTÁS SZEGEDEN

Nagy sikerrel zajlik Szegeden a Munkácsy, a festőzseni című kiállítás. A tárlatot június 21-én nyitották meg és már a 10 ezredik látogatót köszöntötték. A Móra Ferenc Múzeum most egy rövid kedvcsináló videóban is bemutatja a kiállítást, de érdemes személyesen is megnézni.

ROCKTÖRTÉNETI MŰHELYTÁBOR SZEGEDEN

Szeged legikonikusabb zenepedagógusa, Pleskonics András, ma indítja útjára a Magyar Rocktörténeti Műhelytábort. A Délvidék Ház háromnapos rendezvénye gazdag programokkal várja a zene szerelmeseit, akik betekintést nyerhetnek a rock történetébe és élvezhetik Plesi rendhagyó előadásait. Mutatjuk, mik várnak rád!

SZINKRON ÉJSZAKAI LEPKÉSZET SZEGEDEN

A legutóbbi éjszakai rovarászás után most “szinkron éjszakai lepkészetet” hirdetett meg a szervező Lajtár Lili, biológus, a National Geographic Magyarország cikkírója. Az éjszakai lepkék világát pénteken, 21 órától sasolhatjuk meg az Újszegedi Ligetben!

60 ÉVES A MÓRAHALMI FÜRDŐ

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő 60. születésnapja alkalmából kiállítást rendeznek a településen. A tárlattal adóznak nagy tisztelettel mindazoknak, akik hozzásegítették a települést és az intézményt ahhoz, hogy mára nemzetközi jelentőségű gyógyhellyé válhasson. Az esemény szombaton 10 órakor kezdődik, majd a kiállítás megnyitóját követően 11 órától születésnapi strandparty kezdődik a rendezvénymedencénél a Rádió88 közreműködésével.

ISTVÁN, A KIRÁLY A SZABADTÉRIN

Szombaton és vasárnap is egy igazán különleges operát láthatunk a Szegedi Szabadtérin: az István, a királyt tűzték műsorra. Negyven év telt el azóta, hogy először színre vitték a rockoperát Szegeden, és tíz, mióta utoljára láthatta a művet a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. A Zikkurat Produkció előadása Novák Péter rendezésében érkezik most Szegedre. a darab augusztus 10., 11. 19. és 20. mellett augusztus 18. estéjén is látható lesz a Dóm téren. A címszerepet Koltai-Nagy Balázs alakítja, Koppányként Baricz Gergő lesz látható, de színpadra lép Sena Dagadu, Horányi Juli, Borbély Richárd, Köteles Leander, Kardos-Horváth János és Herczku Ágnes is. A díszleteket Tóth Kázmér, a jelmezeket Horányi Juli tervezi – áll a közleményben.

NYÁR, HÉTVÉGE ÉS A HUNGI

Az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez a hétvége, hiszen:

  • pénteken Open Air parti lesz a Hungiban,
  • szombaton pedig Szexi Szombat, a Loving Arms-szal és Gabroval.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

EGY CICA 10 ÉLETE A BELVÁROSI MOZIBAN

Cukiskodásra felkészülni, jön az Egy cica 10 élete a Belvárosi Moziban. Az animációs film egy elkényeztetett macskáról szól, aki magától értetődőnek veszi gondtalan életét, amit Rose-nak köszönhet, a melegszívű és lelkiismeretes egyetemista lánynak. Amikor a jószág elveszíti kilencedik életét, az égi gondviselés ad neki még egy esélyt, s ezzel egy minden porcikáját megváltoztató kaland veszi kezdetét.

A TÖKFILKÓ A CINEMA CITYBEN

A film egy milliárdos unatkozó playboy fiáról szól, aki csak a bulizásnak él. Az egyre vadabb partizás már a családi vállalkozást és vagyont veszélyezteti, ezért az apa elhatározza, hogy megleckézteti a semmirekellő fiút. A férfi felbérel egy rendezőt, aki felépít és bekameráz egy 18. századi falut, majd a fiával elhitetik, hogy időutazás következtében visszakerült a múltba. A beszervezett színészek a történelmi díszletben mind azon vannak, hogy megneveljék a tökfilkót, aki nem kis nehézségek árán találja fel magát a kamu középkorban. Mire aztán hozzászokik az új, szolga életéhez, a szerelem is rátalál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb