Sport

Vajda Attila visszatér – villáminterjú az olimpiai bajnok kenussal

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a szegedi Vajda Attila visszatér. Az olimpiai bajnok négy év kihagyás után újra megméretteti magát a 2020-as, szolnoki Felnőtt és Parakenu Gyorsasági Magyar Bajnokságon.

A szegedi sportolót hétfőn délelőtt kerékpározás közben kaptuk el egy telefonos interjúra. Ennek ellenére persze örömmel válaszolt kérdéseinkre:

Először is megerősítette a hírt: vagyis, augusztus 24. és 26. között tényleg ismét kenuba ül és vízre száll, méghozzá az unokaöccsével, aki 16 éves és elmondása szerint nagyon tehetséges. Mint azt elmondta, a koronavírus hatására döntött úgy, hogy ismét versenybe száll. A pandémia ideje alatt ugyanis több szabadideje jutott önmagára, minek köszönhetően többet tudott edzeni és elkezdett új kihívásokat keresni. A néhány hét múlva megrendezésre kerülő Magyar Bajnokság pedig kiválóan alkalmas arra, hogy megnézze mire képes még.

Annak ellenére, hogy leszögezte, hogy ő elsősorban edző, azt is elismerte, hogy még mindig hajtja az egyéni versenyszellem. Kíváncsi arra, hogy mennyit és hogyan képes teljesíteni. A 37 éves szegedi legenda azt is elárulta: hiányzott már neki ez a fajta intenzitású mozgás. Jelenleg nem csak kenuzik, hanem fut és súlyzós edzéssel is erősít a versenyre, amit egyébként bárhogy is alakuljon mindenképp egy jó mókaként fog majd fel.

Vajda Attila két éve három percben mesélte el mikor és hogyan vált a kenu szerelmesévé:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb