Közélet

Napi összefoglaló: koronavírus, szúnyogirtás, fizetős parkolás

Az elmúlt 24 órában kilenc fővel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az országban, a megyében egy új beteget sem regisztráltak. A héten folytatódik a szúnyogok elleni harc a Napfény Városában és mától kezdve fizetős a parkolás a Huszár Mátyás Rakparton.

NINCS ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4544 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 597 fő, 3413-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

FOLYTATÓDIK A HARC A SZÚNYOG ELLEN

Kétfrontos háborúra kényszerülnek a megyei vérszívók: hétfőn légi kémiai szúnyogirtást végez a Katasztrófavédelem Szeged fölött, a hét többi napjára pedig földi kémiai gyérítést is beütemeztek a szakemberek megyeszerte.

FIZETŐS LETT A PARKOLÁS A RAKPARTON

Mától fizetős a parkolás a Huszár Mátyás rakparton, ezzel együtt 400 ingyenes parkolóhely szűnt meg ma reggel 8-tól a Napfény Városában: a fent említettek mellett a rendőrség, az ügyészség vagy éppen az önkormányzat dolgozói által eddig díjmentesen használt helyek is fizetőssé váltak.

MEGKEZDŐDÖTT A PERCALAPÚ PARKOLÁS A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Hétfőtől már minden szegedi parkolóautomatánál kényelmi díj nélkül lehet bankkártyával fizetni. Az országban elsőként Szegeden megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően percalapú parkolási szolgáltatás indult a Tisza-parti városban.

ROSSZUL SÜLT EL EGY CSALÁDI PARTY, 36-AN MEGFERTŐZŐDTEK, 120-AN HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN ALÁ KERÜLTEK

Elég rosszul sült el a party egy Győr-Moson-Sopron megyei családnál. A házon belüli eseményen ugyanis harminchatan fertőződtek meg koronavírussal, ezzel párhuzamosan pedig 120-an kerültek hatósági házi karantén alá.

AZ ÚRHATNÁM POLGÁR FŐSZEREPLŐIT KÉRDEZHETI A NAGYÉRDEMŰ

Közönségtalálkozóra invitálnak a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői. A nagyérdemű ezúttal az augusztus 7-én és 8-án bemutatott, Úrhatnám polgár című előadását vesézheti ki egyenesen a rendezővel és a főszereplőkkel. A találkozót kedden délután 16:30-kor Jászay Tamás moderálja.

CSINIBABA VILLOG A HÉTVÉGÉN A FŰTŐMŰ UTCÁBAN A SZABAD ÉG ALATT

A hét hetes programsorozat ötödik állomásán egy újabb magyar filmnek ad otthont a szegedi Fűtőmű utca. Ezúttal a Csinibaba villog majd a “vásznon”. A különleges moziélményre a szabad ég alatt most is a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi jóvoltából kerül sor.

MEGKEZDŐDÖTT A MUNKA AZ ALGYŐI ÚTON

Jelzőlámpás csomópontot építenek a Baktói utca és az Algyői út kereszteződésénél. A négy hétig tartó munkálatok már javában zajlanak, hétfőtől pedig lezárták a városból kifelé vezető sávot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb