Kikapcs

A szegedi nyár soha nem érhet véget: ismét lélegzetelállító homokvárak jelentek meg a Lapos Beach-en

A szegediek kedvenc, 2015 óta minden évben visszatérő óriáskrododilja – akit a Szeged365 olvasói a hüllő-logós ruhamárka után Lacoste névre kereszteltek – és a nyár elején megépített kastélyok után újabb turistalátványosság jelent meg a Lapos Beach-en. Mint a Révész Zsolttól kapott fotókon látszik, az utóbbiakat építette meg ismét Koliger Zoltán képzőművész.

Mint korábban írtuk, a művész egy egészen különleges technikával dolgozik:

pálcikákat, szívószálakat áztat vízbe, majd összeköti őket és az így kapott szerkezetre vizes homokot csepegtet.

A tomboló kánikula és a folyó kedvező vízállása miatt a Lapos Beach – amely negyedik éve működik jelenlegi formájában – két héttel korábban nyitott, majd kereken egy hete, szeptember 1-jén zárta a szezont. A Szeged365 olvasói már tudják, hogy nincs szezon extravagáns homokszobrok nélkül, így aztán előbb

  • Szivos Sándor homokszobrász művész családjával és barátaival karöltve visszahozta a Szeged365 logóval díszített Lacoste-ot,
  • majd megjelentek az egészen meghökkentő látványt nyújtó, most visszatérő várak, amelyekről picivel később kiderült, hogy Koliger Zoltán képzőművész munkái.

A kultikus szegedi szabadstrand rajongói a hétvégén egy kicsit visszatérhettek a helyszínre, szombat reggel ugyanis innen indult a rekord mennyiségű, 5 millió forintos adományt begyűjtő Kétlábon vagy Kétkeréken a Szegedi Gyermekklinikáért futóverseny.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb