Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: rengeteg program vár a hétvégén Szegeden! Zakatol tovább a Bortér, rotyoghatnak a legfinomabb kakaspörköltek és új kiállítás is nyílt a városban

Itt a hétvége! Vagyis majdnem, még egy picit ki kell bírni, viszont hogy meghozzuk a kedved, hoztunk pár tuti programötletet a következő pár napra! Íme néhány:

  • zakatol tovább a Bortér, koncertekkel és szuper borokkal várnak mindenkit a Dóm téren,
  • Szentmihályon a sportpályán rotyoghatnak a legfinomabb kakaspörköltek,
  • jön a Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztivál Szegeden,
  • két igazi gyöngyszem érkezik a Kárpátia Filmszínház mozivásznára,
  • és az MI által készített alkotásokból nyitott kiállítást a Móra Ferenc Múzeum Szegeden.

Mutatjuk a hétvége legígéretesebb eseményeit, itt a Szeged365 Kikapcs!

KONCERTEK ÉS FINOM NEDŰ A BORTÉREN

Zakatol tovább a BorTér Szegeden, a szeptember 22-ig tartó nagy őszi bormustrán ma is lesz sok-sok fellépő, no meg természetesen számos borász! Mutatjuk a hétvégi repertoárt! Íme:

PÉNTEK

ÁRKÁD SZEGED SZÍNPAD

  • 19.00 Repülünk a szívünk tavaszán – Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán műsora
  • 21.00 Pumpkins Trió
  • 23.00 Doromb Improvicello

CE GLASS SZÍNPAD

  • 17.00 Kocsis Eszter project
  • 20.00 Falusi Mariann és Weisz Viktor

SZOMBAT

ÁRKÁD SZEGED SZÍNPAD

  • 20.00 Kravaiar
  • 22.30 Show & Bors Zenekar

CE GLASS SZÍNPAD

  • 17.00 Foolis heart
  • 19.00 Hirtelen Group
  • 21.00 Docpiano Band

VASÁRNAP

ÁRKÁD SZEGED SZÍNPAD

  • 17.00 Smink Zenekar
  • 19.00 Smink Zenekar folytatás
  • 21.00 Volvox

CE GLASS SZÍNPAD

  • 20.00 Storyville Jazz Band
  • 22.30 Ginger Mafia

ROTYOGHATNAK A PÖRKÖLTEK SZENTMIHÁLYON

Szeptember 21-én Szentmihályon a sportpályán rotyognak a legfinomabb kakaspörköltek, elstartol ugyanis az idei Szentmihályi Kakasfőző. Az ínycsiklandozó étkek és a jó hangulat mellett az esemény jó célt is szolgál: a nevezési díjakból befolyt összeget egy az egyben a Szentmihályi Óvodának ajánlják fel.

LECSÓFŐZŐ FESZTIVÁL ÉS CSALÁDI PIKNIK

Telt házzal dübörgött a harmadik Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztivál Szegeden – írtuk egy éve a Szeged365-ön, az igazán jó dolgokat pedig illik folytatni: 2024 őszén is megtartják a város egyik legújabb, egyben talán legszerethetőbb gasztronómiai megmérettetését az Algyői úti Prémium Piacon. Az idei eseményt szeptember 21-én tartják meg, a klasszikus lecsófőző-verseny mellé Várkonyi Tibi szolgáltatja majd a muzsikát, a vendégek pedig többek között a gourmet lecsó műfajával is megismerkedhetnek a helyszínen.

MÉLTÓ EMLÉKEZÉS SZELECZKY ZITÁRA

A Tisza Teátrum 2024. szeptember 21-én 14:00 órakor avatja Szeleczky Zita színművésznő domborművét. A színpad névadója, a kiváló színésznő emléke így újabb méltó helyet kap a színház falain belül. Az ünnepség folytatásaként 20:30-tól ingyenes szabadtéri filmvetítésre invitálják a közönséget. A vetítés fókuszában a Sok hűhó Emmiért című film áll, amelyben Szeleczky Zita egyik emlékezetes szerepét láthatjuk.

SPORTVÁLASZTÓ NAP SZEGEDEN

Szeptember 21-én sportágválasztó és ünnepélyes szoboravatás várja a szegedieket a Felső Tisza-parton, ahol a szegedi családok megismerhetik a különféle sportágakat, de ez a nap nemcsak a sporté, hanem a kultúráé is lesz. A szervezők egy olyan eseményt álmodtak meg, amely minden korosztály számára különleges élményeket tartogat.

IZGALMAS PROGRAMOK A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJÁN

Ismét izgalmas programokon lehet részt venni a hétvégén, a Kulturális Örökség Napjain. Szegeden például a Somogyi-könyvtár rendhagyó városi sétákkal, tematikus kiállításokkal és Emlékkönyvtár-bemutatóval várja az érdeklődőket. Az Alsóvárosi Tájház óránkénti tárlatvezetéssel, illetve ”Alsóvárosi oromdíszek” és ”Alsóváros az irodalomban” kultúrsétákkal készül, de ellátogathatunk a Reök-palotába és a Régi Zsinagógába is. Vasárnap pedig ismét kitárják a szegedi városháza kapuit a látogatók előtt, akik szervezett sétákon ismerhetik meg az épület szépségeit.

FILMDÖMPING A KÁRPÁTIA FILMSZÍNHÁZBAN

Ha hétvégi mozit tervezel, a Kárpátia Filmszínház a legjobb választás! Két igazi gyöngyszem érkezik a vászonra: a világsikert aratott Még egy kört mindenkinek és a megindító A bálna című dráma. Mindkét film kiemelkedő nemzetközi díjakat nyert, és most Szegeden is láthatod őket! Tarts velünk ezen a különleges hétvégén, és éld át a mozi varázsát a Kárpátiában!

DOCPIANO BAND A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

Nem csak a Bortéren kápráztatja el a szegedieket a Docpiano Band, hanem bizony a Napfény Műteremben is. Egy kellemes vacsora mellett ugyanis itt lesz hallható a zenekar egyedi, Napfény Műterem Selection koncertje!

FELPÖRGETI AZ ÉJSZAKÁKAT A HUNGI

A nyári szünet után újra startol a havi klubest a Hungiban! Egyből egyik házigazda, a Collective Machine szülinapjával kezdenek, majd az előző szezon végén meghirdetett tehetségkutató egyik “győztes” döntőse is lehetőséget kap egy két órás warm up erejéig, Janos Ottlakan egyenesen Angliából repül haza a pénteki bulira. Vendég lesz továbbá a budapesti “Citymatine”-k rezidense, Captain Knuckles, és a Hungi két házigazdája is ott lesz, James Cole és Pat Duff személyében. Péntek után szombaton sem lesz hiány a pörgős, táncolós zenékből, ezen a napon “Szexi Szombatot” tartanak.

ÉRDEKES KIÁLLÍTÁS NYÍLIK MUNKÁCSY LEGISMERTEBB MŰVÉBŐL

A mesterséges intelligencia értelmezte újra Munkácsy Ásító inas című festményét, többféle művészeti stílusban. A szegedi Móra Ferenc Múzeum ezekből az MI által készített alkotásokból nyitott kiállítást a Munkácsy-tárlathoz kapcsolódóan!


LOTTÓŐRÜLTEK A BELVÁROSI MOZIBAN

Egy kis francia szigeten élő két régi cimbora rájön, hogy az egyik helyi lakos nyerte meg a főnyereményt az országos lottón. A két férfi megpróbál rájönni, hogy a markonyi lakos közül ki lehet a titokzatos győztes, hátha részt tudnak szerezni a telitalálatból. Ám amikor rájönnek, hogy a nyertes meghalt örömében a nyereményszelvénnyel a kezében, úgy döntenek, az egész falut beavatva egy nagy lottócsalást szerveznek, hogy közösen szerezzék meg a nagy nyereményt. A Lottóőrültek a kilencvenes évek ír sikerfilmje, a Lottózsonglőrök francia remake-je. A film a legjobb francia vígjátéki hagyományokat követi.

MONTE CRISTO GRÓFJA A CINEMA CITYBEN


Pierre Niney, Pierfrancesco Favino, és Anaïs Demoustier főszereplésével már látható a Monte Cristo grófja a szegedi Cinema City-ben. Így írnak a filmről: Edmond Dantèst az esküvője napján letartóztatják egy olyan bűncselekmény miatt, amelyet nem ő követett el. Tizennégy évig raboskodik egy apró szigeten, If várában. Miután csodával határos módon megszökik a szigetről, elhatározza, hogy bosszút áll azokon, akik börtönbe juttatták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb