Mindenmás

Annyira veszélyes a Szegedi Rendőrkapitányság épülete, hogy le kell bontani és újat építeni, a projektre Pintér Sándor kap pénzt Orbán Viktortól

Veszélyes a Szegedi Rendőrkapitányság épülete, lebontják és újat építenek. A kiürítésre 150 millió, a bontásra és újjáépítésre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányra 130 millió forintot kap a belügyminiszter -tájékoztat az mfor.hu.

130 millió forintért megvalósíthatósági tanulmány készül a Szegedi Rendőrkapitányság „független szakértő által statikailag veszélyesnek minősített” épületének lebontásáról, valamint újjáépítéséről – olvasható a csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban. A döntés szerint emellett más helyszínen bővítenék is a kapitányságot, ehhez lehetőleg elsősorban állami, másodsorban önkormányzati tulajdonú ingatlanokat kell keresni.

A HATÁROZAT SZERINT FÉL ÉV MÚLVA ELŐ KELL TERJESZTENI A KÖLTSÉGVETÉSI FORRÁSIGÉNYT

A megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után a tényleges kivitelezés költségvetési forrásigényére jövő év április végéig kell előterjesztést készítenie Pintér Sándor belügyminiszternek és Varga Mihály pénzügyminiszternek. A veszélyesnek minősített ingatlant kiürítik, a személyi állományt pedig ideiglenesen rendvédelmi szervek vagyonkezelésében álló más épületekben helyezik el, a határozat értelmében e feladatra további 150 millió forintot fordíthat a belügyminiszter.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb