Szegedi ArcokVideo365

Megható pillanatok: az MTK jóvoltából az Örökrangadón a második félidei kezdőrúgást a kis szegedi DMD Harcos, Geri végezhette el (videóval)

Szívet melengető összefogás jött létre a kis szegedi DMD Harcos, Kovács Geriért. Mint korábban megírtuk, a Pick Szeged csapata és az MTK labdarúgócsapata is a súlyos izomsorvadásos betegségben szenvedő négy éves kisfiú segítségére sietett. A kis Geri a Kékek jóvoltából nem csupán a Pick Arénát fedezhette fel, s leshetett be a Pick Szeged edzésébe, de az MTK jóvoltából múlt pénteken részt vehetett a fővárosi klub Ferencváros elleni Örökrangadóján is. A látogatásról a klub egy megható videót is megosztott, amit most elhoztunk nektek is.

Mint a videóban beszámoltak róla, a Pick Szeged jóvoltából Geri eljuthatott a Kékek Magdeburg elleni BL-meccsére, ahol gyűjtést is szerveztek a kisfiú gyógyulásáért. A kezdeményezésnek köszönhetően több, mint félmillió forint gyűlt össze a kis DMD Harcos támogatására. Szeptember 20-án, pénteken pedig az Örökrangadón volt az MTK vendége, a VIP szektorból figyelhette végig a mérkőzést.

Sőt, Gerinek nem akármilyen élményben lehetett része: ő végezhette el a második félidő előtti kezdőrúgást, amit vastapssal jutalmazott a közönség.

Nézd meg a videót is, melyben láthatod, milyen izgalmas élményekkel teli napot tölthetett a kis Geri az MTK labdarúgócsapatánál tett látogatásakor:

GERI TÖRTÉNETÉT ALÁBBI CIKKÜNKBŐL ISMERHETED MEG

Egy félórás infúzió. Ennyi kell csupán, ami megmenthetné a kis szegedi DMD Harcos, a négyéves Geri életét. Ez az infúzió azonban 3,2 millió dollárba, azaz 1,3 milliárd forintba kerül. Bár az összeg elérhetetlenül nagynak tűnik, a kisfiú családja kitartóan küzd, hogy biztosítsák Geri számára az életmentő terápiát. Ezért gyűjtést indítottak, melyből minden befolyt forintot arra fordítanak, hogy gyermekük meggyógyulhasson és teljes életet élhessen. Az idő azonban sürgeti őket: Gerinek hat éves koráig meg kell kapnia a kezelést, mert utána már kis izmai nem fejleszthetőek és a betegség miatt izomsejtjei folyamatosan tűnnek el. Történetükről és a reményt adó terápiáról Geri édesanyjával, Kovács-Baltás Daniellával beszélgettünk.  

Forrás és videó: MTK Labdarúgás Youtube csatorna

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb