Közélet

Olvasói beszámoló: már egy hónapja rendszeres áramkimaradások nehezítik meg a röszkeiek mindennapjait, utánajártunk, mi lehet az oka

Már egy hónapja napi rendszerességgel elmegy az áram Röszkén – mesélték el nekünk helyi Olvasóink. Mint beszélgetésünk során elárulták, pár perces áramkimaradásokról van szó, ami az egész községben jelentkezik, s megzavarja az ott élők mindennapjait, akik attól tartanak, a hiba miatt akár tönkre is mehetnek elektromos berendezéseik, a szolgáltató részéről pedig eddig nem kaptak segítséget a probléma megoldásában.

“MINTHA BE LENNE ÜTEMEZVE”

Mint egyik érintett Olvasónk elmesélte, a településen élők Röszke szerte legalább már egy hónapja tapasztalják az áramkimaradásokat. Csupán pár perces hibákról van szó, de az ott élők már megelégelték a problémát, s azt, hogy a szolgáltató eddig nem gondoskodott a hiba elhárításáról. “Szinte mindennap ugyanabban az órában, reggel kilenc környékén jelentkezik a kimaradás. Mintha be lenne ütemezve” – osztotta meg velünk tapasztalatait Olvasónk. Hozzátette, időnként nemcsak délelőtt, hanem a délutáni órákban is megismétlődnek az áramkimaradások.

AZ ELEKTROMOS BERENDEZÉSEIKET FÉLTIK AZ OTT ÉLŐK

Ráadásul a probléma az egész községet érinti, ahogy Szentmihály felől belépünk a településre egészen a határig tapasztalják az ott élők. Jelentették már a problémát a Fő utcától kezdve a Rákóczi és Dózsa György utcákon keresztül a Petőfi Sándor, illetve a József Attila utcákból, a Tisza sorról, de a tanyavilágból is. Sőt, ahogy Olvasónk hozzátette, ezek az áramkimaradások az elektromos berendezéseknek sem tesznek jót, így a klímáknak, a konyhai, vagy a kerti eszközöknek, s azoknak is sok kellemetlenséget okoz, akik például otthonról laptopjaikon dolgoznak.

MÁR AZ ÖNKORMÁNYZAT IS PANASZT TETT A SZOLGÁLTATÓNÁL

A hálózati áramkimaradások ügyében már Röszke Község Önkormányzata is panasz tett a szolgáltatónál. “Válaszlevelében az MVM Démász Áramhálózati Kft. arról adott tájékoztatást, hogy Röszke településen, az elmúlt időszakban előforduló pillanatnyi áramkimaradások azon védelmi működések következménye, amelyek a hosszabb idejű üzemzavarok megelőzését szolgálják. Ezek a rövid idejű zavartatások a szolgáltatónál rögzítésre és elemzésre kerülnek. Azon hálózatszakaszokat, melyeken ezen típusú védelmi működések gyakorisága megnövekszik, rendszerint földi és/vagy légi bejárásokkal ellenőrzik, és a felderíthető esetleges műszaki hibákat kijavítják. A bejárás során megállapították, hogy a Röszke települést ellátó középfeszültségű villamoshálózati szakaszt számos helyen érinti a növényzet, mely ezeket a rövid idejű zavartatásokat előidézheti. A szolgáltató az elvárt színvonalú villamosenergia-szolgáltatás biztosítása érdekében, soron kívül intézkedett az éritett vonalak gallyazásról” – tájékoztatta az önkormányzat közösségi oldalán a lakosságot.

PÉNTEKEN AZ MVM FELMÉRTE A TERÜLETET

A problémával kapcsolatban pénteken mi is érdeklődtünk az MVM Démász Áramhálózati Kft-nél, akik válaszlevelükben elmondták, keresik, hogy mi okozza a problémát. “Tudomásunk van a problémáról, munkatársaink a mai napon (október 18-án, pénteken) mérték fel a területet, hogy mi okozza a meghibásodást. Ezt követően a lehető leghamarabb elhárítjuk a zavartatást okozó problémát” – írta szerkesztőségünknek a vállalat.

Egyik helyi Olvasónk hozzátette, a hétvége óta nem tapasztalták a problémát, a település lakói remélik, minél hamarabb orvosolják a hibát, s a jövőben nem kell tartaniuk az áramkimaradásoktól.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb