Szereted a sajtokat és a borokat? Akkor ezt az estét neked találták ki! November 22-én 18:00-tól a Bistorantban Papp Péter sajtmester és a Lisicza Borház közreműködésével egy különleges Sajt & Bor Est kerül megrendezésre. Ne maradj le a látványos tésztashow-ról és a 40 kg-os parmezán repesztéséről!
A Bistorant mindig is arra törekedett, hogy különleges élményekkel gazdagítsa vendégeit. Legutóbbi rendezvényük, a Tringa Borpince Borvacsora is teltházas siker volt, ahol a résztvevők felejthetetlen gasztronómiai utazáson vehettek részt. Ha lemaradtál róla, itt megnézheted a legjobb pillanatokat:
Az őszi rendezvénysorozat következő állomása egy igazán különleges esemény: a Sajt & Bor Est. November 22-én 18:00-tól a Bistorantban Papp Péter sajtmester és a Lisicza Borház közreműködésével egy exkluzív estére invitálnak mindenkit. Az este fénypontja egy 40 kg-os parmezán korong repesztése lesz, melyből készült sajtforgácsok a vendégváró részei. Emellett a mester sajtjaiból összeállított válogatás és a Lisicza pincészet borainak bemutatása is várható.
A látványos tésztashow során a repesztett sajtkorongot flambírozzák, majd a frissen főtt tésztát ebben forgatják meg, garantálva a páratlan ízélményt. Az est folyamán lehetőség nyílik a sajtok és borok megvásárlására is. Fontos kiemelni, hogy az esemény zártkörű, így érdemes időben asztalt foglalni, hogy ne maradj le erről az egyedülálló élményről.
Tudtad? A parmezán sajt, hivatalos nevén Parmigiano-Reggiano, az olasz gasztronómia egyik legismertebb és legkedveltebb sajtja. Elkészítése során a sajtokat legalább 12 hónapig érlelik, de gyakran akár 36 hónapig is, hogy elérjék jellegzetes, gazdag ízüket. Egy-egy sajtkerék súlya elérheti a 40 kg-ot is, így a repesztésük valóban látványos és különleges eseménynek számít.