Helló, Röfi! A disznótor szezon hamarabb jön, mint gondolnád, de a Szabó Üzletberendezésben mindent megtalálsz hozzá
A magyar gasztrokultúra igen komoly részét képezi napjainkban is a disznóvágás és az azt követő disznótor, amelyre soha nem lehet időben felkészülni: az említett esemény kifogástalan és profi eszközöket igényel, ehhez minden szükségeset megtalálsz a Szabadkai út legvégén található Szabó Üzletberendezés – Klímatechnika és Szervizben. El is ugrottunk hozzájuk pár nappal ezelőtt, hogy meglessük, milyen eszközökből lehet náluk betárazni a disznóvágás előtt.
,,Gyakorlatban is, bár az időjárás nem azt mutatja” – vágta rá Szabó Gábor alapító megérkezésünkkor arra a kérdésre, hogy elvileg már január végén disznótor szezonról beszélhetünk. Az említett időszakban egyébként meglepő módon késélezéssel kapcsolatos megkeresések futnak be hozzájuk legtöbb esetben, ugyanis már-már trendnek számít, hogy disznóvágás előtt pár órával ébrednek rá az emberek arra, hogy az említett konyhai eszközük életlen. A kések mellett persze rengeteg kivitelben találhatóak meg náluk különböző kolbásztöltők, akár hidraulikus, vagy éppen elektromos verzióban is, utóbbi legfőképpen azoknak ajánlott, akik akár 4-5 disznó levágását is magukra vállalják egy évben. A különböző kolbásztöltők mellett a disznóvágások esetében elengedhetetlen kések is megtalálhatóak a Szabadkai úton, legyen szó
- szelőkésekről,
- filéző késekről,
- flexibilis, fél-flexibilis és keménypengés késekről
- vagy éppen bárdokról
Minden további részlet már Szabó Gábortól, a Szabó Üzletberendezés – Klímatechnika és Szerviz alapítójától, az alábbi videóban:
Bemutatóterem: 6729 Szeged, Szabadkai út 75.
Központi szám: +3662 256 530
Kereskedelem: +3630 912 9050
Szerviz: +3630 983 6793
Online elérhetőség ITT és ITT.