Kulináris élmény, a forró szegedi nyárban – négy ínycsiklandó finomsággal turbózza fel az étlapját a Concept Bistro
Négy vadonatúj fogást dobott fel az étlapjára nemrég a Kölcsey utca szívében található Concept Bisztró, ahol egész nyáron hatalmas a pörgés – mesélte széles mosollyal az arcán Zámbó Krisztián, az étterem szakácsa. A kulináris újdonságokban olyan különleges, nem mindennapi alapanyagok találhatóak, mint az rozé kacsamell, a vörös tonhal steak, vagy éppen az érlelt, argentin Angus marha steak.
Nem csak ízben, hanem kinézetben is páratlanok a Concept Bisztró legújabb nyári fogásai, amiket már lehet is kérni a Kölcsey utca különleges hangulatú éttermében. Zámbó Krisztián főszakács pár hónappal ezelőtt még a Magyarország Étele versenyen szerepelt kiválóan, elmondása szerint az itt szerzett tapasztalatokat is felhasználta akkor, amikor megálmodta az új ételeket – persze a korábban külföldön eltöltött pár év is folyamatosan inspirálja arra, hogy mindig újat és újat hozzon létre. Ebből most rögtön négy darab is van, mármint újdonságból, mi pedig nem csak magukat a vadonatúj ételeket néztük meg, hanem azt is, hogyan készülnek el Concept Bisztró konyhájában. Mindezek mellett Krisztián mesélt nekünk az étterem business lunch menüjéről is, amely minden héten más és más finomságból tevődik össze, adott egy heti desszert, illetve egy levest és egy főételt is lehet választani, több opció közül. Na de vissza az újdonságokhoz, íme a Concept Bisztró négy újdonsága, először szövegesen:
- Rozé kacsamell, selymes zellerkrémmel, grillezett parmezános polentával és meggyraguval
- Hagymás rostélyos: marha hátszín, konfitált petrezselymes burgonya, lyoni hagyma
- Concept Rib-Eye steak: argentin érlelt Angus marha, chilis-mézes sültrépa, tejszínes-fokhagymás burgonyapüré, chimichurri szósz, jus
- Vörös tonhal steak, szezámmagos kéregben, frissítő, citrusos-diós saláta, liofilizált málna, wasabi mayo, wakame
…aztán fotókon:
Végül pedig érkezzen a Zámbó Krisztiánnal készített videós interjúnk, amiben elhangzik minden fontos tudnivaló a Concept Bisztró legújabb ételei kapcsán:
Apropó, Krisztiánékkal a Magyarország Étele versenyen korábban elért pazar eredmény kapcsán is interjúztunk nemrég, azt az alábbi cikkben tudod megtekinteni, ha pedig meg is kóstolnád az új ételeket, a Concept Bisztrót a Kölcsey utca 6. szám alatt találod!
- Concept Bistro
- Szeged, Kölcsey utca 6.
- Telefonszám, asztalfoglalás: +36 (70) 522 2227









