SportSzegedi Arcok

Kárász Anna elhagyta a szegedi karantén-edzőtábort

Az NKM Szeged VE világbajnok kajakosa feltöltődik és három hét múlva újra visszamegy. Annával együtt hagyta el a Maty-éri pályát két klubtársa, Kocsis Ádám és Zombori Dominik is. Nagy Bianka, Suba Róbert és Varga Katalin maradtak, ahogyan a győri színekben versenyző Kopasz Bálint is.

Két hete még arról számoltunk be, hogy népes csapat készül a hazai válogatókra és az olimpiára a hermetikusan elzárt Maty-éri pályán. Akkor küldték ezt az üzenetet a Szeged365.hu olvasóinak a “Villalakók”, a szegedi vízisport egyesület sportolói és edzői, bentről.

Azóta kiderült, hogy az olimpia 2021-re, az idén júliusra tervezett szegedi világbajnokság pedig szeptemberre került. Ennek tükrében kellett újratervezni a szezont és a következőt is. Kárász Anna és edzője úgy döntöttek, most van lehetőség egy kis szusszanásra.

Anna: “Kijöttem a Maty-éri karanténbol, mivel az idei év egyetlen nemzetközi eseménye a szegedi világbajnokság lesz, a tervek szerint szeptemberben. Az edzőmmel és a klubbal úgy döntöttünk hogy most van itt az ideje egy kis feltöltődesnek mentálisan és fizikálisan is. Egy rövid szünetet tartok, napi egy edzéssel és három hét múlva térek vissza a Maty-érre!”

A Szeged365.hu-n korábban megírtuk, annak mindenki örül, hogy sem az olimpiát sem a világbajnokságot nem törlik, hanem később rendezik meg. Mindkettőnek vannak azonban feltételei, amiknek teljesülnie kell. A szegedi vébé van közelebb időben és térben is, de éppen ezért kétséges, hogy beleférnek-e még előtte a nemzetek saját válogatói és a felkészülés. Az NKM Szeged VE másik világbajnoka kissé szkeptikus a világbajnokságot illetően. Birkás Balázs véleménye a cikkre kattintva olvasható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb