KikapcsKözélet

Szeged, húsvéti rendelet: mi változik és mi nem kedd reggeltől?

Éjfélkor véget ért a húsvéti hétvégére érvényes szigorító rendelet, viszont maradt a kijárási korlátozás. Összeszedtük, mi változik kedd reggeltől a napfény városában.

Orbán Viktor miniszterelnök a húsvéti hétvége előtt határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást, majd a polgármesterek kezébe adta a további szigorítás lehetőségét. Botka László élt vele, az élelmiszerboltokon, patikákon és dohányboltokon kívül mindent bezáratott Szegeden. A rendelet éjfélig volt érvényben, ami azt jelenti, mától újra nyitva lehet a Mars Téri Piac, ha nagyon kell, elgurulhatunk az autószerelőhöz és nincs egy órás limit, ha kocognánk egyet vagy megsétáltatnánk Buksi kutyát.

Azonban fontos: a kijárási korlátozás továbbra is érvényben van, mindannyiunk közös érdeke, hogy – amennyire csak lehet – maradjunk otthon!

Tehát, amit mindig tartsunk szem előtt:

  • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
  • Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
  • Csakis alapos indokkal mehetsz el otthonról: munkavégzés, hivatásbeli kötelezettség, egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, egyéni szabadidős sporttevékenység, házasságkötés és temetés, élelmiszerbolt, piac, fodrász, dohánybolt, patika, autószerelő, hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai ügyintézés, templom, állatorvosi rendelő.
  • A 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.

A részletes kormányrendeletet IDE KATTINTVA tudod elolvasni a kijárási korlátozásról.

Korábban írtuk a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb