Közélet

Orbán Viktor: érvényben maradnak a korlátozások, egészen február 1-ig (frissítve)

“Február 1-ig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök közölte: több mint 42 ezer egészségügyi dolgozót oltottunk be eddig, mint mondta, ő is fel fogja venni a vakcinát.

Ha sietsz és nincs időd végigolvasni a cikket, kiemeljük a legfontosabbakat:

  • február 1-ig érvényben marad a kijárási tilalom, este 8 és reggel 5 között
  • marad a tantermen kívüli, digitális oktatás a középiskolákban

KEVÉS A VAKCINA, MARADNAK A KORLÁTOZÁSOK

42549 fő egészségügyben dolgozót oltottak be eddig – mondta el a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő közölte: a hétvégén minden, 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonban elkezdődhet az oltás. 80 ezer főnek elegendő vakcina érkezett az országba, ez kevés, ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy február 1-ig maradnak a járványügyi korlátozások. Az általános iskolák nyitva maradnak, a középiskolákban, marad a távoktatás.

EZ A VILÁG VÁR RÁNK, AMÍG NINCS ELÉG VAKCINA

A kormányfő szerint amíg nincs elég vakcina, addig olyan életre kell berendezkednünk, amilyenre ilyenkor lehet. Kórházban 5297 ember volt reggel, lélegeztetőgépen 372, továbbá 2907 új fertőzött és 115 elhunyt szerepel a péntek reggeli adatokban. Mint mondta, a végső győzelem neve vakcina, erre nem várni kell, hanem inkább szerezni kell. Úgy látja: az Európai Unió lassú, ezért tárgyalunk a kínaiakkal, oroszokkal, izraeliekkel.

A MINISZTERELNÖK IS FEL FOGJA VENNI AZ OLTÁST

Az oltási terv úgy készült, hogy azokat kell beoltani először, akiket elvihet a vírus. Ha a közvetlen veszélyben lévők mindegyikét sikerül beoltani, akkor a legfontosabb kötelességünknek eleget tettünk, mondta Orbán Viktor. Hozzátette: amikor odáig jut a folyamat, ő is felveszi az oltás, neki is van egy helye az oltási tervben.

26 EZERREL DOLGOZNAK KEVESEBBEN MOST, MINT A JÁRVÁNY ELŐTT

A gazdasági visszaeséssel, illetve az ezzel kapcsolatos kritikákkal kapcsolatban azt mondta, az egyetlen szám, amiben ő is megbízik az, hogy Magyarországon hányan dolgoznak. Jelenleg 4 millió 496 ezer ember dolgozik, 26 ezerrel kevesebb, mint a járvány előtt. Orbán szerint aki mást mond, az „nem a valóságos életről beszél”.

LE A KALAPPAL A MAGYAROK ELŐTT

Elismerésre méltó, ahogy Magyarország küzd – jegyezte meg a kormányfő. Orbán Viktor kiemelte az egészségügyben és az oktatásban dolgozók munkáját és a magyarok fegyelmezettségét. Elismerően szólt arról is, hogy Magyarországon nem voltak olyan tüntetések, mint Európa több országában, mert az emberek belátták, hogy a járvány leküzdéséhez rendezettségre van szükség.


Forrás: Kossuth Rádió, MTI, 24.hu

Fotók: Orbán Viktor az operatív törzs ma hajnali ülésén (via Orbán Viktor Facebook)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb