KözéletMindenmás

Közlekedés: bringázható a nagykörút, ég veled, 1-es villamos!

Tegnap óta bringázható a nagykörút, búcsúzunk az 1-es villamostól (ideiglenesen) és jönnek a változások április 1-től. Összekaptuk a legfontosabb közlekedési információkat, földön-vízen-levegőben, Szegeden.

BRINGÁSOK: CRITICAL MASS, AZ ÉV MINDEN NAPJÁN

“Mától a nagykörút nagy részén engedélyezett a kerékpárhasználat” – adta hírül tegnap délután a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged. A hír örömhír, viszont fokozottabb óvatosságot igényel mind az autós, mind a biciklis társadalomtól. Vigyázzunk egymásra!

Az érintett, bringázható szakaszok:

A teljes közlemény:

TÖMEGKÖZLEKEDÉS: ÉG VELED, 1-ES VILLAMOS!

Sajnos nem áprilisi tréfa, hogy április 1-től nincs 1-es villamos és 7-es troli. Az alábbi járatok szűnnek meg ideiglenesen:

Villamos esetében: 1-es vonalon
Trolibusz esetében: 7-es vonalon
Busz esetében: 24; 32; 67; 71; 76Y; 77Y; 78A; 79H; 84; és az éjszakai járatok (91E; 92E; 93E; 94E)

Ezen kívül fontos, hogy rendkívüli egésznapos menetrendet vezetnek be a trolibuszok-villamosok esetében, melynek lényege, hogy minden nap egyformán fognak közlekedni a társaság járatai, azaz nem lesz különbség a munkanap, szabadnap és ünnepnap menetrendje között.

Bővebben:

Botka László polgármester tömegközlekedést érintő intézkedéseket jelentett be hétfő délelőtt: A mai naptól ingyen utazhatnak az egészségügyi és szociális dolgozók a tömegközlekedési eszközökön Szegeden.

AUTÓSOK: SEHOL EGY KÖZLEKEDÉSI DUGÓ

Megvan még a Monty Python – féle Always Look on the Bright Side of Life c. dal a Brian életéből? Na, valami ilyesmi érzetünk támad, amikor a home office – t elhagyva, végig kocsikázunk a városon: a jól megszokott szegedi forgalmi dugók eltűntek, ennyi előnye van a jelen helyzetnek. Egyetlen infó, hogy az 55-ösön útkarbantartásra kell számítani, Szegedet elhagyva, Domaszék felé. Nomeg az, hogy (mint fentebb írtuk) a nagykörút jelentős részén ezentúl a bringásokra is figyelnünk kell. Jó utat, Szeged!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb