Gasztro

Bánya BBQ & Blues: a Szegedi Hősöket lepték meg a szervezők

Mit csinál a (gasztro)fesztiválszervező, ha a koronavírus miatt úgy tűnik, ugrik a rendezvénye? Megszervezi a dzsemborit, csak egy kicsit másképp: a Szeged-Szőreg(i) Bánya BBQ & Blues fesztivál kollégái házhoz szállított pulled-pork szendvicsekkel lepték meg a Szegedi Hősöket péntek délután.

A szőregi Bánya BBQ & Blues idén kerül először megrendezésre, azonban már rögtön az eredeti dátum (május 16.) is bizonytalan – írják közleményükben, majd hozzáteszik: a szervezők az irodai munkát és a személyes találkozókat home office-ra és Skype hívásokra cserélték, azonban nagyra értékelik azok munkáját, akik ezt a hivatásuknál fogva nem tehetik meg. 

“Nem tudunk helyettük beállni dolgozni, de el tudtuk hozni számukra a fesztivál ízeit. A Bánya BBQ&Blues szervezői pénteken pulled-pork szendvicseket készítettek ebédre a szőregi háziorvos rendelője, a posta és a gyógyszertár dolgozói számára. Köszönjük az áldozatos munkájukat!” – írják közleményükben.

Ahogy korábban is írtuk, cudar idők járnak a szegedi fesztiválközönségre: március elején a Toros Pálinkafesztivált bontották el az utolsó pillanatban, két hete a Gerilla Gourmet-t halasztották el, csütörtökön pedig robbant a hír: valószínűleg ugrik a Szegedi Majális és a XXVI. Szegedi Borfesztivál is (az összes kísérő-rendezvényével, így a legendás Hídivásárral együtt). Júniusban a Dejavu Fesztivál és a Hello Ugar, augusztusban pedig a Hungarikum Fesztivál, az Államalapítás Ünnepe köré szervezett giga-sör-dzsembori és a Szegedi Ifjúsági Napok sorsa is a kialakult helyzettől függ, hogy szegedi büszkeségünkről, a Szegedi Szabadtéri Játékokról ne is beszéljünk.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb