Kikapcs

Botka László: nem valószínű, hogy lesz Szegedi Borfesztivál (frissítve)

Nem valószínű, hogy meg tudjuk tartani a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz kötődő rendezvényeket” – nyilatkozott szerda este Botka László polgármester a Szeged TV műsorában. A fentiek alapján tehát nagy eséllyel elmarad a Szegedi Borfesztivál és a kapcsolódó kísérő mini-fesztiválok is, de ugyanez érvényes a Szegedi Majálisra is.

Az idei Szeged Napja Ünnepségsorozat május 15-24. közöttre volt tervezve, az alábbi kísérő-rendezvényekkel:

▶ XVI. Szegedi Borfesztivál, Széchenyi tér
▶ Gasztro Udvar, Klauzál tér
▶ Dóm Téri Kavalkád, Dóm tér
▶ Hídivásár, Belvárosi híd és Oskola utca
▶ Kincs Tér és Milleniumi Kávéház Programok, Dugonics tér

Az évezred fotója: egy MKB Veszprém durkker vigyorogva fotózza a Hídivásáron átvonuló Pick Szeged drukkereket, a híd korlátján szédelegve. Fotó: Fuisz Mario, Szegedi Borfesztivál 2019. Zseniális.

A fesztivál hivatalos Facebook oldalán még nem kommunikáltak a szervezők, de a helyzetre való tekintettel, pláne Botka László tegnap esti kijelentése után szinte elképzelhetetlen, hogy megtartják (a képre kattintva érhető el a rendezvény hivatalos eseménye):

“Ha nem fogják a központi korlátozást feloldani, egészen biztos, hogy elmarad a rendezvénysorozat” – nyilatkozta a polgármester, aki hozzátette: az újszegedi Erzsébet Ligetben évtizedek óta megszervezett Szegedi Majálisra is ugyanez vonatkozik.

Korábban írtuk, hogy a március közepére szervezett Toros Pálinkafesztivált is törölni kellett, a szervezők már félig felépítették a Széchenyi téri faházakat, amikor beütött a hír: bontaniuk kell. Ugyanerre a sorsra jutott az áprilisi, szegedi street food őrület, a Gerilla Gourmet is, ezt március 19-én közölték a szervezők:

https://www.facebook.com/gerillagourmet/photos/a.1478936032412035/2248223675483263/?type=3&theater

UPDATE: az ügyben megkerestük a Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozatot szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét, Németh Istvánt, aki elmondta, ebben a percben még nem tudják 100%-osan kijelenteni, mi lesz a 10 napos óriásfesztivál sorsa. Amint biztosat tudnak, tájékoztatják a Szeged365.hu-t, mi pedig Benneteket, az olvasóinkat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb