Közélet

Koronavírus, péntek: védőfelszerelés érkezett Szegedre, juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

5 idős, krónikus beteg hunyt el a mai napon. Szerbiában meglépték holnaptól hétfőig a teljes kijárási tilalmat. Az egészségügyi dolgozók 500.000 forint jutalmat kapnak, Szeged pedig védőfelszereléseket kapott. Pénteki koronavírus összefoglalónk következik.

Péntekre sajnos 5 új elhunyt személy hírére ébredtünk. Idős, krónikus betegek voltak. A fertőzöttek száma 623-ra ugrott, ami a hivatalos adatokat érinti.

Szerbiában szombaton 13:00-tól hétfő reggel 05:00-ig teljes kijárási tilalom lesz érvényben a szomszédban. A rendelet alól kivételt képeznek a nyugdíjasok, akik vasárnap reggel 4 és 7 óra között elmehetnek vásárolni.

Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy minden egészségügyi dolgozó 500.000 forint értékű juttatást kap.

Orbán Viktor szerdán dönt a kijárási korlátozás meghosszabbításáról – mondta Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában, ahol kifejtette: “Most még az elején vagyunk a járványnak, az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.”

Szegeden, örömteli hír, hogy védőfelszerelések érkeztek a Szegedi Tudományegyetemre.

Ezt megelőzően délelőtt pedig újabb 9 cégnél vette át az irányítás, elsősorban a logisztikai irányítás szerepét a Honvédség. Szegedi cég ugyan nincs a felsoroltak között, szegedi érdekeltség azonban igen:

A koronavírus alatt és okán elindult a Szeged365 Challenge: #dekázzotthon! kihívás: Dekázz t fogj egy labdát a nappalidban, kertedben, vagy bárhol és dekázz! További információért olvasd el a felhívásunkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb