Közélet

Szeged365 start: a hétvége legfontosabb hírei, hétindításhoz (frissítve)

Csongrád megye a 3. legfertőzöttebb, infektológiai klinika épül Szegeden, 50.000 maszk jön Szegedre, kész a járványügyi akcióterv és (dobpergés) mától ingyenes a parkolás… igen, Szegeden (is)! Érkezzen a Szeged365 start, avagy a hétvége legfontosabb hírei, hétindításhoz – röviden, tömören, képbe hozósan!

Te is utálod azt, amikor hétfő reggel beérsz dolgozni, leülsz kávézni (jobb esetben: video meeting-elni, otthonról) a kollégákkal és 3 mondat után kiderül: egyedül Te nem vagy képben a hétvégi eseményekkel, olyan vagy, mint aki most jött a Holdról? Tiszta ciki így kezdeni a hetet, éppen ezért hétfő reggelente egy gyors, képbe hozó hír-pakkal várunk ezentúl, elkerülve a fenti kellemetlen szituációt.

KORONAVÍRUS – HELYZET: CSONGRÁD MEGYE A HARMADIK

Frissítve: 4 újabb hazai áldozata van a járványnak, 733-ról 744 főre nőtt a fertőzöttek száma. Az elhunytak száma jelenleg 38, a gyógyultaké 67, karanténban 14.325 fő van.

Az országos számok, hétfő reggel:

Csongrád megyében két új fertőzöttet regisztráltak, jelenleg 32 főnél tartunk, ezzel mi vagyunk a harmadik legfertőzöttebb megye:

Müller Cecília szerint hamarosan berobbanhat a járvány:

A SZOMBAT DÉLELŐTT NEVE EZENTÚL LŐN: GULYÁS GERGELY

Gulyás Gergely szombat délelőtt annyi mindent bejelentett, hogy jegyzetelni is alig bírtunk. 1345 milliárd forint jut gazdaságvédelemre, a párttámogatások ötven százaléka a járvány elleni védekezési alapba megy, a multinacionális  kereskedelmi láncoktól 36 milliárdot szednek be, a bankoknak pedig összesen 55 milliárd forintot kell befizetniük a közösbe. Bruttó 500 ezer forint jár mindenkinek, aki az egészségügyben dolgozik.

A járványügyi akcióterv részleteit itt találod:

CSÍPJETEK MEG: SZEGEDEN (IS) INGYENES A PARKOLÁS

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon (tehát Szegeden is) – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

A hétvége legolvasottabb Szeged365 cikke (vajon miért…):

VISSZA KETTŐ, PADLÓGÁZ: INFEKTOLÓGIAI KLINIKA ÉPÜL SZEGEDEN, MÁR SZEPTEMBERTŐL!

Villámgyors döntés: járványügyi klinika épül Szegeden, szeptemberben már indulhat is az építkezés. Az SZTE gyermek és felnőtt pácienseket egyaránt fogadó, 1,5 milliárd forintból megvalósuló Infektológiai Központjában a fertőző betegek ellátása mellett gyakorlati oktatás is folyik, új, önálló egyetemi tanszék is működik majd.

Jöhet még néhány hír a hétvégéről? Ha a fontosabb közéleti eseményekre vagy kíváncsi, például arra, hogy 50.000 maszk érkezett Szegedre, vagy arra, hogy megtartották az Etelka-sori Sportuszoda bokrétaünnepségét, kattints IDE. Ha a hétvége top sport-vonatkozású hírei (majdnem sporteseményeket írtunk, de azok ugye, most nincsenek…) mozgatnak meg, például az, hogyan ragadt a koronavírus miatt a szegedi teniszezőnő, Brazíliában Drahota-Szabó Dorka (és vele együtt Roger Federer is), nomeg hogy min megy a háború a Mol-Pick Szeged menedzsmentje és játékosai között, akkor pedig IDE.

Legyen gyönyörű heted, ha teheted, #maradjotthon, ha nem, akkor pedig nagyon – nagyon vigyázz magadra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb