Közélet

980 főre nőtt a fertőzöttek száma, újabb 8 áldozat, Csongrád megyei adatok

980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt újabb 8 beteg, köztük egy 48 éves férfi is. 66 főre emelkedett az elhunytak száma, 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. Csongrád megyében a helyzet változatlan: 40 regisztrált fertőzöttnél tartunk.

KORONAVÍRUS-SZÁMOK, CSÜTÖRTÖK REGGEL

Fertőzöttek, országosan: 980 fő

Fertőzöttek, Csongrád megyében: 40 fő

Elhunytak: 66 fő

Gyógyultak: 96 fő

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

SZEGED ÉS KÖRNYÉKE

Csongrád megye továbbra is a harmadik legfertőzöttebb a robbanásszerűen növekedő Pest (611 fertőzött ma reggelre) és a második Fejér (55 fertőzött) megye mögött. A szám mifelénk az elmúlt 24 órában nem változott, 40 regisztrált koronavírusos betegnél tartunk. A Szegedre szűkített, hivatalos számok jelenleg nem nyilvánosak, amint azzá válnak, azonnal közölni fogjuk őket (kiszivárogtatásokat, kórházi pletykákat – bár rengeteg érkezik hozzánk – nem közlünk, nem célunk sem a pánikkeltés, sem a félrevezetés).

Az ország koronavírus-térképe a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtök reggeli adatai alapján:

KORÁBBAN ÍRTUK: MA DÉLUTÁN ELDŐL, SZIGORÍTANAK-E A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSON

Ma délután jelenti be Orbán Viktor, hogyan dönt a kijárási korlátozás ügyében – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán. Az érvényben lévő szabályozás április 11-én, szombaton jár le, ráadásul egy napra rá jön a Húsvét, tehát a miniszterelnökek ma döntenie kell.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb